Biscuiți îndrăgostiți

Zahăr Cinci Inimioare alături de Unica.md au pus la cale o competiție dulce, de te lingi pe degete. Gospodinele din țară și-au scos din arhivă rețetele de desert și au luptat pentru premii delicioase în concursul ”Dulcile Sărbători de Iarnă”. Câștigătoarea locului 2, Veronica Cebanaș, alături de prietena sa au câștigat un master-class marcă Lo Chef. Alături de bucătarul Marian Danu vor prepara, iar cel mai important, vor orna, biscuiți îndrăgostiți.

separator

Pentru blat:

 • 300 gr de făină
 • 200 gr unt
 • 70 gr de frișcă
 • 200 gr zahăr extrafin „Cinci Inimioare”
2 3

Pentru glazura cu ingrediente naturale:

 • 1 albuș de ou
 • 1 lingură zeamă de lămâie
 • 190 gr zahăr pudră „Cinci Inimioare”
 • Praf de șofran
 • Sfeclă roșie
 • Creioane pentru decor

Mod de preparare:

 1. Facem blatul pentru biscuiți: Amestecăm  200 gr de zahăr extrafin cu 300 gr de făină. Frământăm aluatul cu untul, topit, preventiv, la temperatura camerei.
 2. Adăugăm frișca și continuăm să frământăm. Dacă e cazul, mai adăugăm făină, aluatul trebuie să fie compact. Acest gramaj îți permite să pui de-o parte o bucată de aluat și pentru data viitoare. Îl vei păstra într-o folie alimentară,  la congelator, iar în momentul în care vei avea poftă de biscuiți, îl vei pune pe masă și îl vei lăsa vreo 2 ore să se dezghețe la temperatura camerei.
 3. Înainte de a forma biscuiții, aluatul tre să stea la rece aproape 2 ore, după care încercă să-l lucrezi repede.
 4. Biscuiții se vor coace la cuptor nu mai mult de 15 minute, la temperatura 170 de grade C.
 5. Între timp, pregătește glazura. Pentru ornat ai două opțiuni: sau cumperi creioane cu glazură colorată din magazin, sau o faci în condiții casnice pe bază de produse naturale.
 6. Amestecă un albuș de ou cu o lingură de zeamă de lămâie și aproape 200 gr de zahăr pudră ”Cinci Inimioare”. Poți dubla gramajul, respectând proporțiile. Glazura de bază trebuie să aibă o consistență cremoasă.
 7. Împarte glazura în 3 boluri. În fiecare dintre ele adaugă coloranți naturali. În unul șofran, în celălalt suc de sfeclă. Iar al treilea va rămâne de culoare albă.
 8. Glazura va fi aplicată pe biscuiți cu ajutorul sacilor alimentari, pe care poți să-i faci în condiții casnice, din hârtie  pentru cuptor.
1

În procesul de ornare, care este unul foarte distractiv, îți poți implica și copiii.

576862_496664943678177_1226513779_n

logo-LoChef-studiou-gastronomic300-pStudiou Gastronomic „Lo Chef”

Tel: + 373 68 13 85 78
+ 373 61 10 68 34

Duş rece sau fierbinte? Care este mai bun pentru sănătate?
Articolul anterior
Motivul pentru care o tânără se căsătoreşte cu tatăl ei biologic
Articolul următor