- Margarină 125g
- Zahăr “Cinci Inimioare” 150g
- 2 ouă
- 1/2 pahar lapte proaspăt
- 1 picătură esență de migdale
- 1 pahar jumătate de făină
(În rețetă gramajul a fost dublat).
Mod de preparare:
- Margarina va fi încălzită preventiv. O mixam cu zahăr ”Cinci Inimioare”. Amestecăm intens până acesta se încorporează în margarină. După care vom adăuga pe rând ouăle. La mixaj trebuie să obținem o masă pufoasă.
- Separat, într-o ceașcă cu lapte adăugăm 2 picături de esență de migdale. După care laptele îl adăugăm în ouăle mixate.
- Adăugăm făina în care, preventiv, am pus praful de copt. Făina seva pune treptat, pentru a evita formarea cocolașelor.
- Vom împărți aluatul în două boluri pentru a diversifica desertul. O parte îl vom amesteca cu gem de căpșuni. Aluatul se va aranja în păhărele colorate. În acest caz nu e nevoie să ungem formele pentru copt cu unt.
- Brioșele vor sta la cuptor 30 de minute la temperatura de 200 °C
- Verificăm dacă s-au copt bine cu ajutorul unei scobitori.
- Pe final le înfrumusețăm cu căpșuni proaspete și zahăr pudră.