Surpriza acestor brioșe constă în caramelul din interior.
Ingrediente:
- 300 g făină cu agent de creștere
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe scorțișoară
- 85 g zahăr pudră
- 250 ml lapte
- 2 ouă bătute
- 100 g unt topit
- 2 pere, tăiate cuburi
- 100 g caramele (toffee) bucăți
- 25 g fulgi migdale
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 200 ° C .
- Tapetați 12 găuri brioșă cu forme de hârtie.
- Adăugați făina, praful de copt, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare într-un castron mare, apoi se amestecă zahărul.
- Se amestecă împreună laptele, ouăle și untul topit într-o cană mare și se toarnă în amestecul uscat dintr-o dată, împreună cu perele și o treime din caramele.
- Se amestecă compoziția până începe să se combine.
- Se distribuie amestecul în formele de brioșă, se adaugă restul caramelelor și fulgii de migdale.
- Se introduce tava la cuptor pentru 25-30 de minute.
- Se lasă pe un raft de sârmă să se răcească înainte de a fi servite.
- Ideal este să fie călduțe pentru a se simți gustul minunat al caramelelor. Pot fi reîncălzite și la cuptorul cu microunde.