Cake pops cu bomboane colorate și nucă de cocos

Cake pops este un desert delicios sub forma unor acadele frumos colorate, decorate cu bombonele și nucă de cocos. Se potrivesc la orice moment festiv cum sunt zilele de naștere, sau în orice moment al zilei în care vă doriți un desert amuzant și delicios. Avem nevoie de pandispan care poate v-a rămas de la o alta rețetă sau îl puteți prepara conform retetei de mai jos, dulceată, ciocolată, bomboane colorate și nucă de cocos. Le puteți prepara alături de cei dragi și pe bucatariaramonei.com puteți vedea cât de ușor și distractiv este. Spor la treabă!

separator

Cake-pops-j

INGREDIENTE:

Ingrediente pentru aproximativ 400 g pandișpan:

  • Praf de copt, o jumătate de plic
  • Esență de vanilie, 1 linguriță

Ingrediente pentru cake pops:

Ingrediente pentru decor:

  • Ciocolată aăaruie – 500 g
  • Nucă de cocos, fulgi
  • Bombonele colorate

MOD DE PREPARARE:

Preparăm pandișpanul conform reteței de aici dar cu proporțiile menționate mai sus la ingrediente, apoi îl lăsăm să se răcescă complet. Sfărâmăm pandișpanul și îl amestecăm adăugând treptat dulceața voastră preferată (eu am ales-o pe cea de caise), pentru a vedea cât este necesară. Cantitatea de dulceață o puteți mări sau micșora în funcție de constența dorită. Trebuie să țineți cont că din această compoziție trebuie să formați biluțe, deci trebuie să fie destul de modelabilă.

1 2 3

Formam bilutele si le punem pe un platou pe care il introducem la congelator pentru 30 minute. Intre timp topim ciocolata la bain marie. Scoatem bilutele de la congelator si introducem in fiecare cate un bat pentru frigaruie.

4 5

Trecem cate o acadea prin ciocolata, o scuturam de ciocolata in exces, apoi o presaram imediat cu bombonele sau nuca de cocos si infigem batul acadelei intr-o baza de polistiren pana cand ciocolata s-a uscat complet. Procedam in acelasi mod cu fiecare acadea. Daca vi se pare ca ciocolata nu este indeajuns de fluida o puteti reincalzi din cand in cand pentru a fi mai usor de modelat.

6 7 8

Cake pops se lasa cel putin 30 de minute inainte de a fi consumate. In acest fel ciocolata se va intari si nuca de cocos sau bombonelele se vor fixa bine.

Cake-pops

3 diete dovedite științific. Care sunt regimurile alimentare care chiar funcționează

Deși așteaptă rezultate uimitoare, multe persoane ajung să fie dezamăgite la finalul unei curei de slăbire. Unele diete au la bază date științifice, altele mai mult promisiuni. Important este să și găsiți dieta care să vi se potrivească. Nutriționiștii nu recomandă pierderea bruscă în greutate, cu diete severe, ci mai degrabă adoptarea unei stil alimentar sănătos, care să dea rezultate pe termen lung.

Iată 3 diete sănătoase și eficiente, care au fost dovedite științific:

1. DIETA LOW CARB

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru persoanele care au nevoie să slăbească și care au probleme de sănătate. Este flexibilă, permițându-vă să vă ajustați aportul de carbohidrați în funcție de obiectivele impuse. Această dietă este bogată în legume, carne, pește, ouă, fructe, nuci și grăsimi, dar săracă în amidon, zaharuri și alimente procesate.

2. DIETA MEDITERANEANĂ

Dieta mediteraneană este o dietă pe care mulți nutritioniști o laudă, fiind extrem de apreciată. S-a dovedit că ajută la slăbit, dar e benefică și pentru santate. Dieta mediteraneană a fost bine studiată și e deosebit de eficientă pentru prevenirea bolilor de inimă.
Aceasta se bazează pe alimentele care erau consumate în mod obișnuit în regiunea mediteraneană în secolul al XX-lea și mai devreme.

Ca atare, include o mulțime de legume, fructe, pește, carne de pasăre, cereale integrale, leguminoase, produse lactate și ulei de măsline extravirgin.

3. DIETA PALEO

În prezent, este dieta Paleo este cea mai populară dietă din lume. Aceasta presupune să mănânci multe alimente neprelucrate – practic să te hrănești așa cum o făceau strămoșii nostri cu sute de ani în urmă.

sursa: www.digi-life.tv

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din cadrul Postului de Inspecție la frontieră Leușeni au identificat un lot de arahide, în cantitate de 22.940 kg, care nu corespunde cerințelor fitosanitare.

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

În urma desfășurării controlului s-a depistat că lotul este contaminat cu dăunători în stare vie (Oryzaephilus surinamensis).

Astfel, ANSA a întocmit actul de retur și a interzis intrarea lotului pe teritoriul Republicii Moldova.

Primul oraș din lume care interzice reclamele la produsele din carne. Motivul invocat de autorități

Un oraș din nordul Olandei ar putea deveni primul din lume care interzice reclamele la produsele din carne din cauza impactului asupra mediului, potrivit BBC citat de ziare.com.

Consiliul local din orașul Haarlem și-a dat recent acordul pentru interzicerea reclamelor la carne în spațiile publicitare deținute de primărie, precum autobuze sau stații pentru transportul în comun, motivând că fermele de animale afectează mediul înconjurător.

Consilierii nu au decis dacă măsura va viza și produsele care conțin carne obținută prin metode sustenabile.

”Carnea este foarte dăunătoare pentru mediu. Nu putem să le spunem oamenilor că există o criză a climei și să-i încurajăm să cumpere produse care o provoacă”, a declarat Ziggy Klazes, consiliera locală din partea partidului ecologist GroenLinks, care a redactat moțiunea.

Măsura s-ar putea aplica cel mai devreme din 2024, întrucât, până atunci, vor fi în vigoare actualele contracte de publicitate.

Decizia a fost criticată dur de reprezentanții industriei de procesare a cărnii. Autorităților locale li s-a reproșat și faptul că încalcă libertatea de exprimare.

Partidul de extremă-dreapta BVNL a catalogat decizia ca fiind ”o violare inacceptabilă a libertății antreprenoriale”, estimând că ”va fi fatală pentru crescătorii de porci”. ”Interzicerea publicității din motive politice este aproape dictatorială”, a spus Joey Rademaker, consilier local al BVNL.

Herman Bröring, profesor la Universitatea din Groningen, a subliniat că interdicția afectează libertatea de expresie și a avertizat că va duce la acțiuni în instanță deschise de comercianți.

Orașul Haarlem are 160.000 de locuitori.

Potrivit ONU, animalele de fermă generează peste 14% din emisiile de gaze cu efect de seră produse de activitățile umane, inclusiv metan.

Irina Negară apare fără haine în videoclipul lui Adrian Ursu
Articolul anterior
Diana Ballerini crează hăinuțe inspirate din povești pentru cei mici
Articolul următor