Caponata de dovlecei cu cimbru și piept de pui

Un preparat inspirat din bucătăria siciliană, perfect pentru zilele de vară.

separator

caponata-cu-cimbru-si-piept-de-pui-614x346 (1)

Ingrediente:

4 căței de usturoi, tăiat în felii subțiri
câteva crenguțe de cimbru,
2 linguri ulei de măsline
2 cepe roșii, fin feliate
3 tije țelină apio, tăiate pe diagonală
4 dovlecei, tăiați bucăți
400 g roșii la conservă
2 lingurițe capere
1 lingură oțet de vin roșu
4 piepți de pui fără piele
Modalitate de preparare:

Pune-un sfert din usturoi, cimbru și o parte din condimente, împreună cu 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește timp de aproximativ 2 minute.
Se încălzește uleiul rămas într-o altă tigaie.
Adăugați ceapa și țelina, și se fierbe timp de aproximativ 10 minute până se înmoaie.
Se adaugă dovleceii și restul de usturoi, apoi se prăjește timp de câteva minute să se înmoaie.
Se adaugă roșiile, 1/2 cană cu apă, caperele, oțetul, stafidele și condimente.
Se fierbe ușor timp de aproximativ 20 de minute până când preparatul formează un sos consistent.
Între timp, se taie pieptul de pui în jumătate.
Așezați-le între 2 straturi de hârtie de copt și aplatizați ușor cu un sucitor.
Se încinge o tigaie și se freacă puiul cu ulei aromatizat cu cimbru și usturoi.
Gătiți timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, sau până când sunt gătite.
Se taie carnea de pui în fâșii și se servește alături de caponata.

sursa: ecuisine.ro

Tartă cu dovleac: rețetă de familie a interpretei Aura

Rețeta de astăzi a interpretei Aura este una mai specială și deosebită, o tartă delicioasă cu dovleac. Este fină și foarte puhavă. Cu așa rețetă la sigur îi vei uimi pe oamenii tăi dragi. Te provocăm să o încerci și să ne spui și nouă cum ți s-a părut!

Dana Marchitan deja știe cum își va convinge feciorul să mănânce sănătos

Vedetele care au copii adolescenţi în casă ştiu cât e de complicat să-i momeşti cu mese atractive dar şi sănătoase. Este şi cazul Danei Marchitan, care, încearcă să-l dezveţe pe Denis, fiul său, să mănânce produse de tip junk food, preparate în localurile din oraş.
De astă dată, Dana îi va prepara mici asortați cu legume, cu ajutorul friteuzei cu aer cald Air Fryer Star. Această noutate a companiei Delimano, are un design minimalist, stilat și este de mare ajutor femeilor care petrec timp limitat în bucătărie.

Cornulețe cu vișine și zahăr pudră: rețeta din copilărie a Lenuței Gheorghiță

Interpreta Lenuța Gheorghiță ne-a promis că această rețeta de cornulețe este extraordinară. Copii și soțul le adoră la nebunie, iar noi confirmăm că scoase din cuptor și scăldate în zahărul Dr. Oetker sunt extrem de fragede, aromate și super delicioase!!!

Vă invităm să le încercați și voi, merită să fie pe masa voastră!


Dragi Prieteni, la început de primăvară și în ajunul sărbătorilor de Paște, Dr.Oetker vă invită să participați la campanie promoțională “Împreună, orice masă e o dulce sărbătoare!”, în perioada 15 martie 2022 – 31 mai 2022.

Cumpără orice produs Dr.Oetker, înscrie numărul bonului pe www.oetker.md sau prin SMS la 1817 si poți cîștiga premii săptămânale a câte 4000 lei sau premiul mare – 50 000 lei!
Împreună, orice masă e o #dulcesarbatoare!

Înscrie-te în promoție! Succes

Designerul Irina Razvant: “Gustul pentru modă și stil se educă de la o vârstă fragedă!”
Articolul anterior
Surpriza pe care Andreea Marin i-a făcut-o fetiţei sale!
Articolul următor