Căpşuni în ciocolată: fructe afrodisiace pentru o seară romantică

O seară romantică are în componența sa căpşuni, ciocolată și vin spumant. Pune-ți imaginația la contribuție și “îmbracă într-un smoking din ciocolată alba şi neagră” fructele afrodisiace cum ar fi de exemplu căpşunile. Iubitul tău va fi cel puțin surpins de originalitatea și romatismul de care vei da dovadă.

separator

chocolate-dipped-strawberries-horiz-640

 

Ingrediente:

  • 20 de căpşuni proaspete, cu codiţă
  • 200 gr de ciocolată albă
  • 250 gr de ciocolată neagră

Mod de preparare

1. Spală şi usucă bine căpşunile, astfel încât ciocolata să poată adera bine la fructe.


2. Topeşte ciocolata în cuptorul cu microunde sau la abur, urmărind în același timp instrucţiunile de pe ambalaj.

3. Topeşte ciocolata albă. Scufundă căpşunile în ea lăsând neacoperit circa 1 cm de la codiţă. Roteşte şi agită un pic căpşuna, pentru a scăpa de excesul de ciocolată și aşează fructele pe o bucată de hârtie să se usuce ciocolata.

chocolate-dipped-strawberries-method-600-1 chocolate-dipped-strawberries-method-600-4 chocolate-dipped-strawberries-method-600-6

4. Topeşte ciocolata neagră. Scufundă căpşunile în unghi de 45 de grade pe ambele părţi ca să „croieşti” sacoul. Lasă excesul să picure înapoi. După aşează din nou “capodoperele” pe o bucată de hârtie să se usuce.


5. Pune ciocolata neagră topită în colţul unei pungi de plastic, taie vârful pentru a face un mic orificiu şi „pictează” papionul şi nasturii.

6. Lasă căpşunile la loc uscat şi răcoros să se întărească.

Îţi recomandăm să consumi aceste delicii, chiar în ziua în care le-ai preparat. Nu rata şansa de a-ţi surprinde iubitul sau soţul într-un mod neobişnuit!

În funcție de preferințe poți presăra peste căpșuni, înainte să se usuce ciocolata: fulgi de cocos, ciocolata rasă, sprinklere sau bombonele mici.

christmas-chocolate-covered-strawberries-and-salted-caramel-dark-chocolate-candy-apples-01

ANSA a dispus retragerea unui lot de ouă din comerț

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă pentru consum.

Cauza retragerii lotului de ouă este depistarea prezenței Salmonella.

Potrivit ANSA, ouăle sunt de la un producător din Pârlița, Ungheni. 

Produsele au fost plasate pe piaţă în perioada 22 noiembrie 2022 – 29 noiembrie 2022 și avea ca termen de valabilitate data de 28 decembrie 2022.

ANSA a dispus retragerea din comerț a unui lot de ouăFoto: ANSA

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate. 

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.  

Alimentul care este o alternativă perfectă pentru carnea de porc sau vită

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși, numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care este digerată mult mai greu în stomac.

În teorie, orice tip de pește este bun pentru consum. Însă unii sunt mai buni decât alții, mai ales prin prisma grăsimilor bune, conținute – somonul, tonul, păstrăvul, sardinele și macroul sunt cele mai benefice pentru organism.

Peștele conține vitamina D, un element nutritiv atât de deficitar multora dintre noi. Vitamina D susține sănătatea oaselor, scade riscul de diabet de tip 2, scade tensiune arterială. O porție de pește (aproximativ 113 g) acoperă 100% din necesarul zilnic de vitamina D.

Studiile recente au arătat că peștele, consumat regulat, scade riscul de astm cu până la 24% la copii. Totuși, este bine de știut că cercetătorii nu au avut aceleași rezultate la adulți.

Acizii grași sunt esențiali creșterii și dezvoltării normale a organismului. Acizii grași Omega 3, în special acidul docosahexaenoic (DHA), sunt importanți mai ales pentru dezvoltarea creierului și a vederii. Astfel, carnea de pește este recomandată mai ales gravidelor și femeilor care alăptează.

Beneficiile peștelui pentru creier sunt extinse și atunci când vine vorba de depresie, una dintre cele mai răspândite tulburări psihice.

În ceea ce privește efectele cărnii de pește asupra depresiei studiile spun că oamenii care consumă pește regulat au un risc mai mic de a avea depresie. Mai mult, unele studii au arătat că acizii grași conținuți în pește cresc efectele medicației antidepresive.

În plus, există dovezi că peștele are efecte benefici și asupra pacienților cu sindrom bipolar. În acest caz carnea de pește atenuează simptomele.

Bolile imune apar atunci când sistemul imunitar crede că țesuturile sănătoase din organism reprezintă „atacatorul”.

Studiile preliminare au arătat că acizii grași Omega 3 și vitamina D din carnea de pește are un rol în reducere bolilor autoimune, în special diabetul de tip 1 la copii și adulți.

Pentru a te bucura de toate beneficiile înmagazinate în carnea de pește alege să mănânci această carne slabă de 1-2 ori pe săptămână. Somon, macrou sau ton, alegerea este doar a ta.

sursa: www.tvm.md

Cea mai toxică legumă pentru organism! Poate genera reacții alergice severe

Specialiștii trag un semnal de alarmă și subliniază faptul că țelina poate deveni periculoasă pentru organism dacă nu este consumată în anumite condiții.

Beneficiile consumului de țelină

Țelina conține vitamina A, B, C, K, PP, dar și minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu. Consumul acesteia aduce numeroase beneficii organismului. Țelina contribuie la scăderea tensiunii arteriale și este eficientă în detoxifierea organismului. Conform cercetătorilor din Japonia, Rusia și China, țelina poate regla și disfuncțiile hormonale și preveni anumite boli precum psoriazisul și dermatozele alergice.

Cu toate acestea, țelina trebuie consumată cu precauție. Semințele ei nu pot fi cosumate imediat după ce au fost recoltate, fiind necesară o atentă prelucrare a acestora. Mai mult decât atât, dacă ați utilizat uleiul de țelină atunci este indicat să evitați expunerea la soare pentru că acesta conține betacaroten, ingredient care duce la creșterea fotosensibilității.

În cazuri rare, consumul de țelină poate produce reacții alergice. În plus, dacă ea este reîncălzită, atunci când se află în supe sau ciorbe, poate deveni toxică din cauza eliberării de nitrați. Notăm că, atunci când există în organism în cantități mari, nitrații pot crește riscul de apariție a anumitor boli precum hipertensiune, disfuncții ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide, cefalee, urticarii, intoxicație și cianoza severă.

Consumul de țelină nu est recomandat în următoarele cazuri:

  • femeile însărcinate sau care alăptează, pentru că țelina are efecte hormonale
  • persoanelor care suferă de afecțiuni renale
  • persoanelor alergice la plantele care fac parte din familia Apiaceae: fenicul, morcov, pătrunjel, mărar și leuștean. În cazul acestor persoane, reacțiile alergice pot fi severe, putând provoca chiar și șoc anafilactic
  • consumul de țelină în mod excesiv poate duce la dereglări digestive

sursa: www.redactia.ro

Un nou nume pe piața muzicală de acasă. Cristi Sambrițchi se lansează cu piesa „Aș vrea să fii aici”
Articolul anterior
Proprietarul unui magazin lasă zilnic în fața ușii produsele alimentare nevândute pentru cei care au nevoie
Articolul următor