O cină ușoară, gustoasă și fierbinte pentru serile în care nu ai chef de gătit.

Ingrediente:
100g brânză cu mucegai taiată cubulețe
150ml smântână grasă de gătit
100g bacon tocat mărunt
30g unt
sare, ulei de măsline
4 cartofi mari
chives tocate
Metoda de preparare
Încinge cuptorul la 180C. Spală cartofii și sterge-i, unge-i cu ulei și tăvălește-i prin sare grunjoasă. Coace-i așezați într-o tavă, timp de o oră.
Între timp prăjeste baconul în untul încins până când devine crocant. Adaugă smântâna și branza, redu intensitatea focului și lasă-le să fiarbă împreună 2-3 minute, până când sosul se îngroașă puțin. Condimentează cu sare și piper.
Crestează fiecare cartof copt și servește-l cu sosul pregătit și chives tocate mărunt.
Sursa reteta și foto: Taste.com.au