Cartofi crocanți cu ciuperci și ierburi aromatice

Cînd vine vorba de prepararea legumelor la rolă, cartofii crocanți la cuptor sunt varianta perfectă. Aceștia pot fi pregătiți în feluri variate și nu se întîmplă niciodată să nu iasă buni. Astăzi, floricacuisine a ales o rețetă simplă cu ciuperci și ierburi aromatice. Și iată cum îi pregătești.

separator

d997e23e-e89f-48c7-b607-68ffc07fd251

Ingredientele necesare:

  • 8 cartofi mari
  • 400 g ciuperci champignons
  • 4 căței de usturoi cu tot cu coajă
  • 1 crenguță rozmarin proaspăt
  • 2 crenguțe cimbrișor proaspăt
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 cubulețe de unt

Pentru început punem un castron cu apă la fiert.

Spălăm cartofii, dat fiind că aceștia îi vom coace cu tot cu coajă. Apoi, latitudinal îi tăiem în fîșii de aproximativ 1 cm. În momentul în care apa din castron a început să fiarbă, adăugăm cartofii și îi fierbem cel mult 5 minute. După care scurgem apa.

În timp ce cartofii fierb, tăiem ciupercile în jumătăți. Cățeii de usturoi îi strivim cu partea laterală a cuțitului.

Setăm rola la 200 º.

Într-o tavă de copt punem untul, uleiul de măsline, usturoiul, ierburile aromate, cartofii și ciupercile. Asezonăm totul cu sare și piper negru proaspăt măcinat după gust. Apoi, amestecăm atent totul.

Punem tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute sau pînă cînd cartofii capătă o culoare auriu-maronie.
*Cartofii preliminar fierți și apoi copți capătă o crustă crocantă în timpul coacerii, iar în interior rămîn moi.

Cartofii la cuptor cu ciuperci și ierburi aromatice sînt gata și se servesc presărați cu mărar tocat.

Bon appétit!

sursa: floricacuisine.wordpress.com

10 moduri neașteptate de a folosi balsamul igienic
Articolul anterior
Sala a fost arhiplină la concertul fraților Advahov și a lui Alex Calancea Band
Articolul următor
Alte articole interesante