Cea mai bună rețetă cu vinete. Cum faci un baba ganoush ca în Turcia

Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face.

separator
Baba-ganoush

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri pastă de susan
  • 2 căţei usturoi
  • sucul unei lămâi
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
11781876_1136446569705026_1056822252069930351_n

Mod de preparare:

  • În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească.
  • Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă şi se mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special.
  • Se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Se amestecă bine.
  • Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se aduce la masă cu pătrunjel fin tocat.

Sursa

Vezi ce viermi ai în funcţie de problemele de sănătate
Articolul anterior
Mihai Volontir a fost internat în spital în stare gravă
Articolul următor