Ghimbirul e bun prieten cu sistemul digestiv și e recunoscut pentru efectul său antiinflamator. În plus, calmează durerile abdominale, întărește sistemul imunitar, arde grăsimile și stimulează metabolismul. E bogat în vitamina C și vitamina B1 și B3.
Îl poţi include în orice, de la ceai, la smoothie-uri și sucuri proaspete sau poţi face o cremă fină, numai bună de servit la un ceai cald.
Ingrediente:
125 g caju hidratat timp de 4 ore
4-5 cm rădăcină de ghimbir
1 lg miere
1/2 lg scortisoara
1/2 lg vanilie
2 nectarine decojite
100 gr migdale
Mod de preparare
1. Se pun toate ingredientele (cu excepția migdalelor) în robotul de bucătărie și se procesează până se transformă într-o cremă fină.
2. Migdalele se zdrobesc grosier și se așează pe fundul a 2 pahare în strat gros.
3. Crema se așează peste migdale și se dă la rece timp de 30 de minute.
Se servește imediat, cu toate beneficiile ghimbirului.