Îți propunem să încerci un cheescake cu o textură pufoasă care amintește de gustul unei budinci. E simplu de facut, aerat, și nu-ți va da mari bătăi de cap la gătit.
- 200 gr de biscuiți Petit Beurre
- 40 gr de unt
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 200 gr de brânză de vaci 9%
- 200 gr smântână de 25%
- 3 Ouă
- 4 linguri de zahăr ”Cinci Inimioare”
Mod de preparare:
- Biscuiții se macină și se amestecă cu untul și un ou până la omogenizare. Aluatul obținut se lasă pentru câteva minute la frigider.
- Blatul se pune în cuptor pentru 8-10 minute la temperatura de 200 de grade C
- Între timp, pregătim și umplutura pentru Chesscake. În acest video am dublat ingredientele ca să obținem un desert pentru 10 persoane. Se mixează brânza, ouăle și zagărul, până amestecul devine uniform. Se adaugă smântâna și se amestecă din nou.
- Crema obținută se toarnă peste aluat și se coace la aburi 40-50 min la aceeași temperatură, 200 de grade C. Pentru asta punem forma de copt intr-un alt vas în care turnăm un pic de apă. Important!!! Nu alegeți o formă cu pereți detașabili.
- După ce se scoate din cuptor, dezlipim , cu ajutorul unui cuțit, conținutul de formă. Lăsăm să se răcească, după care putem trece și la partea decorativă.