Chiftele de primăvară cu urzici și usturoi verde

Chiftelele din urzici sunt pline de vitamine și fier și sunt numai bune de savurat în acestă perioadă, când urzicile se găsesc la tot pasul.

separator
chiftele

Ingrediente:

  • 800 g urzici
  • 3 cepe albe
  • 3 ouă
  • 3 felii de pâine
  • 1 legatură de mărar
  • 2 fire de usturoi verde sau 2 căței de usturoi bine pisați
  • făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit împreuna cu legumele uscate, când ceapa începe să pridă o culoare maronie se adaugă puțina apă și se lasă să fiarbă până când legumele se înmoaie. Se lasă la răcit la temperatura camerei.

Între timp, se pun și urzicile la fiert în puțină apă, apoi scurge-le bine și stoarce surplusul de zeamă cu ajutorul mâinii.

Amestecă apoi ceapa cu urzicile, usturoiul și mărarul (netocat). Dacă folosești usturoi verde, taie-l în 3-4 bucăți. Toate aceste ingrediente se trec prin mașina de tocat. La final se toacă și feliile de pâine.

Se amestecă totul foarte bine și se adaugă ouăle. Când obții un aluat omogen se asezonează după gust cu sare și piper.

Din compoziția obținută se formează chiftele de marimea dorită, și se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc în baie de ulei. O alternativă mai sănătoasă a acestor chiftele este să le coci la cuptor până când prind o crustă la suprafață.

Servește chiftelele din urzici alături de un sos ușor, din iaurt cu lămâie.

Sursa: retete.acasa.ro

Atenție! Modificări importante pe bd. Ștefan cel Mare: două stații de troleibuz vor fi închise
Articolul anterior
Pantofii de mireasă: Cum să reziști pe tocuri în ziua nunții
Articolul următor
Alte articole interesante