Chifteluțe crocante din cod

Îți propun varianta prăjită a delicioaselor chifteluțe de pește. Încearcă-le neapărat, căci sunt cu adevărat savuroase!!!

separator

Ingrediente:

– 200-220 g. file de cod;

– 50 g. smântână;

– 1 linguriță suc de lămâie;

– 200 g. foi de plăcintă;

– sare, piper, ulei pentru prăjit.

 

Mod de preparare:

Cu 20 de minute înainte de a te apuca de treabă scoate foile de plăcintă din congelator.

Tăie fileul bucățele mici cu un cuțit foarte ascuțit (dacă folosești pește congelat, lasă-l la decongelat și apoi taie-l; pune-l la scurs într-o strecurătoare până când se dezgheață foile de aluat).

Taie foile de aluat, suprapuse, în fâșii cât mai subțiri:

Amestecă bucățelele de pește cu sucul de lămâie și smântână, pune sare şi piper după gust. Din compoziția obţinută formează chifteluțe.

Așează fâșiile de aluat pe o farfurie întinsă sau un platou. Ia câte o chifteluță și roteşte-o ușor prin farfurie până se acoperă în totalitate cu fâșiuțe de aluat (dacă folosești pește congelat, chifteluțele vor avea tendința de a se destrăma, așa că înarmează-te cu răbdare și formeză chiar tu chifteluțele în palme, presărând la nevoie fâșii de aluat deasupra și apasând bine să adere).

Lasă-le să se „odihnească” până când se încinge uleiul.

Prăjeste chifteluțele în ulei încins timp de 3-4 minute, pentru a le face crocante.

Servește-le calde ori reci, ornate cu felii de lămâie și frunze de pătrunjel.

Le poți servi și cu un sos dulce și iute, cum ar fi acesta:

Amestecă 100 ml. ulei de măsline cu 5 linguri oțet de vin, adaugă un cățel de usturoi tăiat, ardei chilli și miere după gust.

Poftă bună!

Sursa:

http://savalaura.blogspot.com

 

Deepside Deejays: “Aici sunt cele mai frumoase femei! ”
Articolul anterior
File de pește împletit
Articolul următor
Alte articole interesante