Pentru momentele când simți nevoia să mănânci ceva sănătos, când cauți ceva care să te ajute să slăbești sau ceva care să elimine toxinele din corpul tău, poți încerca ciorba detoxifiantă. Se face ușor și este gustoasă.
Ingrediente:
- 2 lingurițe de ulei de măsline,
- o ceapă mică, tocată mărunt,
- 3 căței de usturoi mărunțiți,
- 400 g ciuperci champignon, feliate,
- 130 g morcovi feliați,
- 260 g flori de broccoli,
- 2 lingurițe de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare,
- ½ linguriță de turmeric,
- un vârf de linguriță de scorțișoară,
- 650 ml de borș natural
- 500 g frunze de varză proaspătă, tăiate fâșii (poți folosi și varza kale)
MOD DE PREPARARE
- Într-o tigaie încălzește uleiul de măsline cu ceapa și usturoiul. Lasă pe foc 5 minute.
- Adaugă ciupercile, morcovii, broccoli și amestecă. Asezonează cu sare (de mare) și piper după gust și mai lasă pe foc încă 5 minute.
- Amestecă ghimbirul, turmericul și scorțișoara, apoi mai lasă pe foc 1-2 minute. La final, mută tot conținutul tigăii într-o oală pentru supă și adaugă borșul. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-20 de minute (până se înmoaie legumele). Adaugă și varza cu 5 minute înainte de a lua oala de pe foc.
Sursa: avantaje.ro