Conopidă cu cașcaval la cuptor, foarte simplu de pregătit și foarte gustoasă.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare
- pesmet
- cașcaval
- smântână
- sare, piper
- 1 ou
- unt pentru uns vasul
Preparare:
- Desfaceți conopida buchețele și o fierbeți în apă cu sare sau la abur. Răzuiți cașcavalul.
- Ungeți un vas termorezistent cu unt (inclusiv pereții) și presărați pesmet peste tot să fie bine tapetat vasul.
- Așezați în vas un strat de conopidă, condimentați cu sare și piper, presărați puțin pesmet, apoi presărați cașcaval ras și 2 linguri smântână. Repetați straturile până se umple vasul sau terminați conopida. Ultimul strat va fi de conopidă.
- Bateți oul cu câteva linguri de smântâna și turnați peste conopidă, de jur împrejur.
- Dați la cuptor la 200C cam 30-40 minute, până se rumenește. Dacă doriti să fie rumenă deasupra dați drumul la grill pentru 5 minute. În acest timp supravegheați conopida să nu se ardă prea tare.