Cornulețe cu gem fără gluten

Cornulețele cu gem sunt unele dintre cele mai populare fursecuri din copilărie. Cel puțin din copilăria mea. Mama mea le făcea cu untură de porc. Eu însă, am găsit pe divainbucatrie.ro o rețetă mai specială, pentru cei care prezintă intoleranță la gluten, dar și pentru cei care nu suportă gustul de untură. Cornulețele sunt pregatite din făină specială de patiserie fără gluten, iar în loc de untură se folosește untul.

separator

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN
INGREDIENTE:

600 g mix C – Mix Patisserie

15 g drojdie uscată fără gluten

200-220 ml lapte

2 oua + 1 gălbenuș

60 g unt topit

120 g zahăr

1 vârf cuțit de sare

1 linguriță esență  vanilie

1 linguriță coajă rasă de portocale

150 g gem de prune gros

60-100 g nuci măcinate

PREPARARE:

Amestecăm făina cu drojdia și zahărul, apoi adăugam 200 ml de  lapte călduț.

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-2

Turnăm untul topit și răcit, adăugăm esența de vanilie, coaja rasă de portocale, un vârf de cuțit de sare, apoi încorporăm 2 ouă întregi și un gălbenuș.

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-5

Frământăm aluatul pînă devine neted și nu se lipește de mâini. În funcție de mărimea ouălelor există posibilitatea  ca aluatul ăa mai necesite 20 ml lapte. Punem aluatul într-un bol, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm în loc cald să crească până își dublează volumul. întindem apoi fâșii dreptunghiulare, întindem pe latura mai lungă gem cu ajutorul unei lingurițe (avand grija să lăsăm 1 cm liber de la margine), apoi presărăm nuca măcinată. Rulăm dinspre partea cu gem, tăiem în bucăți cu o dimensiune relativ egală, le punem în tava tapetata cu hârtie de copt păstrând distanța între ele, apoi le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C 12-15 minute, până se rumenesc ușor. Le tăvălim imediat cum le scoatem din cuptor prin zahăr pudră.  Vom repeta operatiunea până terminăm aluatul. CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-6

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-7

Să aveți poftă!

CORNULETE-CU-GEM-FARA-GLUTEN-B

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Deserturi sănătoase și delicioase, în meniul unui local din Chișinău

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv în plus pentru a vizita localul Millor Cafe. Patiserul localului au introdus în meniu noi deserturi în combinații savuroase, fără prea mult zahăr și din ingrediente naturale!

Cei care sunt în cautare de experiențe noi, dar și gurmanzii, pot încerca mouse-ul cu coacăza, o combinație inedită. Mixul dintre mousul dulce și piureul de coacăză îți va aprinde spiritul și te va scoate din cotidianul culinar.

O altă surpriză pe care o vei putea găsi în noul meniu dulce Millor Cafe este desertul mouse din iaurt grecesc, făcut după o rețetă proprie. Cu siguranță gustul acestui mouse va satisface și cele mai exigente pofte.

Iar amatorii de torturi TIRAMISU au și ei o surpriză. Un altfel de desert, cu icre din cafea și cremă fină și ușoară. Iar gustul pișcotelor îmbibate în rom te vor cuceri!

Așadar dacă ți-e poftă de ceva dulce, cu siguranță vei gasi ceva pe gustul tău la Millor Cafe!

👉Te așteptăm pe Alecu Russo 16/1
👉Detalii:  0687 77 395


Natalia Gordienko, mesaj emoționant despre mama ei. Îți vor da lacrimile!
Articolul anterior
Tatiana Heghea este omagiată. Cum își va sărbători ziua de naștere!
Articolul următor