- 1 pahar zahăr “Cinci Inimioare”
- 150 ml lapte proaspăt
- 150 ml frișcă lichidă
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingură coajă de lamâie rasă
- 2 linguri suc de lamâie
- 1 gălbenuș
Mod de preparare:
- Se pune la fiert 100 ml de lapte.
- Într-un vas separat, 50 ml de lapte se adaugă în amidonul de porumb pentru a se înmuia. Amidonul va îngroșa masa de cremă brulee.
- Într-un vas încins se topește zahărul, până la caramelizare.
După ce se răcește zahărul caramelizat, dar înainte de a începe să se strângă, se toarnă laptele fierbinte și se amestecă bine.
- Compoziția obținută se fierbe până când zahărul se dizolvă în totalitate.
- Se adaugă zestul de lămâie.
- Atunci când zahărul și laptele dau în clocot și se îngroașă, se adaugă amidonul dizolvat și se amestecă bine.
- Frișca se adaugă în amestecul caramelizat și se omogenizează cu ajutorul unei spatule. Readucem la foc.
- Când masa de Creme Brulee se răcește, se adaugă un gălbenuș de ou și câțiva stropi de suc de lămâie.
- Conținutul astfel obținut se varsă în cupe de desert, se decorează cu felii de lămâie și se lasă la răcit.