Cremă din rădăcină de ţelină şi alune de pădure

Aroma prea puternică, pentru mulţi, a rădăcinii de ţelină se va disipa în alunele de pădure şi împreună cu orezul vor face o supă catifelată şi gingaşă, pe placul fiecăruia. Pentru un efect de cremă, veţi avea nevoie de un blender.

separator
1450709_10151744229316567_706771996_n
Tamara Șchiopu,
nutriționist,
EtnoGastronomica

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 100 g alune de pădure decojite
  • 2 linguri ulei
  • 1 rădăcină de ţelină (bol), curăţată şi tăiată cubuleţe
  • 1 ceapă tocată
  • 2 linguri orez cu bobul scurt
  • 1 litru bulion vegetal fierbinte
  • Sucul unei lămâi stoarse
  • Sare şi piper negru măcinat
slider pe site

Mod de preparare

  1. Se încălzeşte cuptorul până la 190 de grade.
  2. Alunele se aranjează pe o tavă de copt şi se înfierbântă în cuptor timp de 5-10 minute, până se rumenesc uşor, apoi se freacă viguros cu un prosop de bucătărie ca să se înlăture cojiţa cafenie. Se va urmări ca alunele să nu se ardă.
  3. Într-o cratiţă adâncă se încinge uleiul, apoi se adaugă cubuleţele de ţelină, ceapa, orezul şi alunele.
  4. Totul se amestecă bine, se pune capacul şi se lasă să se aburească la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând o dată sau de două ori.
  5. Se toarnă jumătate din bulionul vegetal, se adaugă sare şi piper şi se lasă totul să fiarbă la foc mediu, ca ţelina şi orezul  să se înmoaie de-a binelea.
  6. Supa se lasă să se răcească un timp (altfel blenderul de plastic ar putea crăpa), apoi se amestecă în blender cu restul bulionului, ca sa se obţină consistenţa unei creme.
  7. Dacă supa e prea groasă, se mai adaugă apă fiartă sau bulion.
  8. Se mai condimentează după gust şi se serveşte cu pâine din făină integrală sau crutoane.

alte Articole interesante