Cum să faci OMLETA PERFECTĂ. 5 paşi simpli

Cum să faci o omletă ca la carte? Iată ce sfaturi dau experţii bonappetit.com:

separator

omleta2-1000x600

1. Ouăle trebuie să fie bătute bine, cu forţă. Astfel, omleta va prinde aer şi va căpăta volum. Amestecă-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Dacă laşi compoziţia să se aşeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă.

2. Bate ouăle fără să pui smântână sau brânză. Adăugându-le, omleta nu va căpăta acea textură pufoasă, cum s-ar crede, din contră! Oul se va separa de lactate, iar în final vei obţine o omletă apoasă, dar arsă. Smântâna sau brânza cremă se adaugă numai după ce se stinge focul.

3. Omleta trebuie să fie gătită la foc mic. Dacă vrei bucăţi mici de ou, amestec-o des, dacă vrei ca omleta să rămână cu bucăţi mari, amestec-o mai rar.

4. Omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu puţin timp înainte de a fi gata. Procesul va continua şi fără flacără.

5. Pentru rezultate garantate, nu amesteca omleta cu furculiţa! Alege o spatulă din silicon, rezistentă la căldură, o lingură de lemn sau beţigaşe chinezeşti.

Tartă cu dovleac: rețetă de familie a interpretei Aura

Rețeta de astăzi a interpretei Aura este una mai specială și deosebită, o tartă delicioasă cu dovleac. Este fină și foarte puhavă. Cu așa rețetă la sigur îi vei uimi pe oamenii tăi dragi. Te provocăm să o încerci și să ne spui și nouă cum ți s-a părut!

Dana Marchitan deja știe cum își va convinge feciorul să mănânce sănătos

Vedetele care au copii adolescenţi în casă ştiu cât e de complicat să-i momeşti cu mese atractive dar şi sănătoase. Este şi cazul Danei Marchitan, care, încearcă să-l dezveţe pe Denis, fiul său, să mănânce produse de tip junk food, preparate în localurile din oraş.
De astă dată, Dana îi va prepara mici asortați cu legume, cu ajutorul friteuzei cu aer cald Air Fryer Star. Această noutate a companiei Delimano, are un design minimalist, stilat și este de mare ajutor femeilor care petrec timp limitat în bucătărie.

Cornulețe cu vișine și zahăr pudră: rețeta din copilărie a Lenuței Gheorghiță

Interpreta Lenuța Gheorghiță ne-a promis că această rețeta de cornulețe este extraordinară. Copii și soțul le adoră la nebunie, iar noi confirmăm că scoase din cuptor și scăldate în zahărul Dr. Oetker sunt extrem de fragede, aromate și super delicioase!!!

Vă invităm să le încercați și voi, merită să fie pe masa voastră!


Dragi Prieteni, la început de primăvară și în ajunul sărbătorilor de Paște, Dr.Oetker vă invită să participați la campanie promoțională “Împreună, orice masă e o dulce sărbătoare!”, în perioada 15 martie 2022 – 31 mai 2022.

Cumpără orice produs Dr.Oetker, înscrie numărul bonului pe www.oetker.md sau prin SMS la 1817 si poți cîștiga premii săptămânale a câte 4000 lei sau premiul mare – 50 000 lei!
Împreună, orice masă e o #dulcesarbatoare!

Înscrie-te în promoție! Succes

3 ţinute de vară, perfecte pentru birou
Articolul anterior
La 16 ani cântărea 190 de kilograme. Colegii au rămas șocați când au văzut-o la Balul de Absolvire!
Articolul următor