Cum să frigi bine pieptul de pui

În cele mai multe localuri atunci când ceri piept de pui, primești ceva gustos, suculent și aromatizant. Pentru a te ajuta să prepari și acasă așa gustoșenii iată câteva tehnici.

separator

DSC_42801

1) Aromarea: curăță pieptul de pui, șterge-l cu un șervet. Zdrobește într-un blender câteva frunze de pătrunjel, câteva de busuioc, câteva de rozmarin, împreună cu coaja unei lămâi și zeama acesteia. Poți să pui și un vârf de linguriță de muștar de Dijon, dulce. Obții o pastă viu colorată. Unge bine pieptul de pui și lasă-l la rece, înfoliat, măcar 4 ore (peste noapte e chiar mai bine).

2) Frigerea: lasă puiul să ajungă la temperatura mediului (21-22 grade Celsius). Pune-l apoi pe un grătar, pe foc potolit (dă jarul la o parte, dacă-i grătar cu jar). Rotește-l pe toate părțile, 12-15 minute, poate 18 dacă e mai gros.

3) Verificarea: Ia o țepușă din metal, înfige-o în pieptul de pui, în partea cea mai groasă. Ține-o acolo cinci-șase secunde. Lipește-o apoi de încheietura mâinii, pe interior. Dacă e fierbinte (nu te va frige, stai liniștit), puiul e făcut destul. Dacă-i doar călduță, mai lasă puiul pe grătar (tigaie, de ce nu?) încă patru-cinci minute.

4) Plasa de siguranță: în momentul în care pui pieptul de pui pe grătar, pornește cuptorul și lasă-l să se încingă la 200 de grade Celsius. Dacă ai senzația că puiul tău se rumenește prea tare la exterior (poate ai avut focul prea tare, jarul prea aproape etc) și în mijloc încă-i doar călduț, ia-l de pe grătar și ține-l cinci -șase minute în cuptorul încins.

Gata. Să fii sănătos.
sursa: adihadean.ro

Un nou transplant de uter efectuat cu succes în lume! La cât timp rămâne o femeie însărcinată după o astfel de intervenţie
Articolul anterior
Rochiță ie! Colecția Valentinei Vidrașcu
Articolul următor