Pentru cele care vor să slăbească prin metoda detoxifierii, dar nu au timp să-şi prepare smoothie-urile ori nu le tolerează prea bine, există o metodă la fel de eficientă la… cald.
La fel de hrănitoare precum smoothie-urile preparate din legume, verdeţuri şi fructe şi la fel de eficiente, chiar şi calde, sunt supele cremă.

Ingrediente:
- 1 mână de ciuperci de pădure (funghi porcini)
- 600 de grame de ciuperci spălate și tăiate
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 1 ceapă roșie tăiată mărunt
- 1 mână de cimbru proaspăt
- 1 litru de supă de pui sau de legume
- ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- 1 mână de pătrunjel tocat
- 1 lingură de brânză mascarpone
- 1 lămâie
Preparare:
Pune ciupercile într-un vas mic, acoperă-le cu apă fiartă și lasă-le la înmuiat.
Separat, pune ciupercile proaspete într-o tigaie cu câteva linguri de ulei de măsline și dă-le pe foc, amestecându-le continuu, timp de un minut. Adaugă apoi usturoiul, ceapă și cimbrul, puțină sare și piper. După încă un minut, vei observa că ciupercile încep să-și lase apă, iar aceasta este momentul în care trebuie să adaugi ciupercile. Continuă să gătești ciupercile în jur de 20 de minute, până când lichidul dispare.
Așezonează dupa gust ciupercile, iar apoi adaugă supa de pui sau de legume. Las-o să fiarbă încă 20 de minute. După ce timpul s-a scurs, ia jumătate din cantitatea de supă și pasează ciupercile, iar apoi pune-le înapoi în oală, adaugă pătrunjelul și brânza mascarpone. Gustă și mai așezonează cu sare și piper.
Înainte de a servi supa cremă de ciuperci, amestecă sarea și piperul cu zeama de lămâie și să punem o lingură din acest amestec în centrul farfuriei de supă pentru un plus de aromă. Dacă folosești și ulei de trufe, adaugă câteva picături în farfurie!
sursa: andreearaicu.ro