Dorada, pe care o găsești în dimensiuni diferite, poate fi ușor pregătită într-o zi de weekend. Aceasta se curăță, se spală bine și se pune cuptorul prealabil la încins.
Ingrediente (pentru 2 persoane):
• 1 pește dorada mare sau 2 mai mici
• sare
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 lămâie
• ierburi (salvie, coriandru, pătrunjel, rozmarin, mentă)
• lemongrass (proaspăt ar fi perfect, dacă nu găsești, încearcă varianta uscată)
Preparare:
Se curăță peștele, se spală și se usucă cu șervețele. Se unge cu puțin ulei de măsline. Într-o tavă se presară un strat de sare, se așează peștele peste care storci lămâia și așezi verdeața în interior și pe lângă el. Apoi, acoperi dorada cu încă un strat de sare și pui o folie de aluminiu deasupra. Se bagă la cuptorul încins la 180 de grade și se lasă aproximativ 35 de minute.
Scoți peștele din cuptor, îl pui pe un fund de lemn și îl cureți bine de sare, piele și oase.
Merge cu un pahar de vin alb sec.
sursa: lauracosoi.ro