Duo de rață cu portocală

Vin sărbătorile de iarnă  și nu știi cu ce delicii culinare să îți mai surprinzi invitații în acest an? Noi îți venim în ajutor. Îți prezentăm mai jos o rețetă din bucătăria franceză: duo de rață cu portocală!

separator

Making of

Ingrediente:

piept de rață, portocală, ulei de măsline, sare de mare, piper negru, unt,  rodie 

Mod de preparare:

Pieptul de rață se marinează în piper negru, sare de mare și ulei de măsilne.

Pieptul de rață marinat se prăjește în tigaia grill până  prinde crustă, după care se coace în  rola încălzită  la 180 grade.

Între timp topim untul, adăugăm sucul proaspăt de portocale și îl fierbem 3 min. Separat prăjim în unt portocala tăiată rondele. Portocala prăjită o adăugăm în sosul preparat timp de 1 minut.

La servire, pieptul de rață îl tăiem și îl aranjăm în farfurie cu potocala și deasupra turnăm sosul. Totul se presoară cu rodie.

Poftă bună!

 

O rețetă numai bună de pus în cămară, pentru iarnă

Gospodinele se pregătesc deja să pună în cămară, pentru iarnă, tot felul de bunătăți. Cele mai consumate preparate pe timpul iernii, și nu numai, sunt gogoșarii în sos de bulion, care se poate adăuga într-o mulțime de rețete culinare datorită gustului său aromat, sau poate fi consumat și simplu, ca garnitură. Unde mai pui că acest preparat se păstrează foarte bine în cămară de la un an la altul.

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari în sos de bulion. Un preparat numai bun de pus în cămară, pentru iarnă.

Ingrediente:

  • 5 kg de gogoșari,
  • 500 grame ulei;
  • 500 grame de zahăr;
  • 500 grame de oțet;
  • foi de dafin;
  • boabe de piper;
  • boabe de muștar;
  • 800 grame de bulion;
  • sare după gust;

Mod de preparare:

Se spală gogoșarii, se curăță și se taie fideluță.

Se pun într-un vas restul ingredientelor, se amestecă și se pun pe aragaz, la fiert.

Când incepe să dea în clocot, se adaugă si gogoșarii tăiați și se lasă10 minute să fiarbă împreună, se amestecă de câteva ori.

Se scot apoi gogoșarii cu o paletă și se pun într-un castron și apoi în borcanele sterilizate.

Se toarnă apoi sosul fierbinte peste gogoșarii din borcane, se închd borcanele cu capacele și apoi se pun în cuptorul rămas încins de la sterilizarea borcanelor. Se lasă apoi să se răcească lent, odată cu cuptorul. A doua zi, borcanele pot fi duse în cămară, la loc răcoros și întunecos și după o săptămână deja pot fi consumați.

sursa: www.spynews.ro

Papanașii Laurei Cosoi. Se prepară, rapid și simplu

Cea mai importantă masă a zilei este chiar desertul, după cum ar spune cei mici. Bine, asta nu înseamnă că adulții nu s-ar putea bucura și ei din când în când de o pauză dulce! Pentru a veni în ajutorul iubitorilor de preparate delicioase care vor să se răsfețe sau să le facă o surpriză gustoasă copiilor lor, minunata actriță Laura Cosoi (40 ani) a postat o nouă rețetă pe blog-ul ei: papanași cu kefir, pesmet și nucă.

Acum că așteaptă și cel de-al treilea copil, vedeta petrece tot mai mult timp în bucătărie, fiind o adevărată pasionată a gastronomiei. Mai mult, în anul 2015, aceasta a câștigat și premiul Best TV Chef Book-Europe, pentru volumul „Rămâi la masă?“, în cadrul concursului Gourmand World Cookbook Awards, din China.

Până la urmă, cine altcineva ar putea să ne destăinuie minunatele secrete ale unui preparat extraordinar, dacă nu o tânără mămică iubitoare de artă culinară? Haide să vedem cum se prepară papanașii cu kefir, pesmet și nucă!

Ingrediente pentru papanașii Laurei Cosoi

  • 150 g griș,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • o lingură de sana sau kefir,
  • 1/2 linguriță scorțișoară,
  • 1/2 linguriță cardamon,
  • 2 linguri esență vanilie,
  • 3-4 linguri de miere (sau zahăr),
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 cană pesmet,
  • 3 linguri nucă  măcinată,
  • un pliculeț zahăr vanilat (opțional).

Mod de preparare pentru papanașii Laurei Cosoi

  1. La foc mic, într-o oală se pune sana,
  2. Se amestecă constant și când începe să se separe se adaugă grișul treptat, în ploaie,
  3. Apoi se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea,
  4. Se amestecă la foc mic până când compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare,
  5. Apoi se ia de pe foc și, într-o altă tigaie, se pune untul, apoi pesmetul, nuca și zahărul vanilat.
  6. În continuare se amestecă continuu până compoziția capătă o culoare rumenie,
  7. Imediat după, cu o lingură se ia din oală compoziția și se fac niște bile pe care le tragi în pesmet.

Și asta e tot!

De asemenea, poți adaugă și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz va trebui să folosești mai mult griș. După preferință, papanașii Laurei Coșoi pot fi umpluți cu fructe sau magiun.

Acum că ai aflat și tu secretele unei rețete extraordinare de papanași, cu siguranță că vrei să prepari și tu o porție! Spor la treabă și poftă bună!

sursa: www.divahair.ro

Tartă cu dovleac: rețetă de familie a interpretei Aura

Rețeta de astăzi a interpretei Aura este una mai specială și deosebită, o tartă delicioasă cu dovleac. Este fină și foarte puhavă. Cu așa rețetă la sigur îi vei uimi pe oamenii tăi dragi. Te provocăm să o încerci și să ne spui și nouă cum ți s-a părut!

Making of decembrie
Articolul anterior
Evită durerile de spate!
Articolul următor