Fasole verde cu carne de vită

Chiar și un preparat atât de simplu ca această mâncare de fasole verde păstăi cu carne de vită poate deveni special, adăugându-i-se doar două ”ingrediente” care întotdeauna schimbă totul: grijă și dragoste. Din belșug.

separator

mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-cu-os-retetecalamamaro

Ingrediente:

750 de grame de carne de vită
750 de grame de fasole verde păstăi congelată sau 1 kg. fasole verde proaspătă
150 de grame de ceapă tăiată cubulețe
3 căței de usturoi zdrobiți
100 de grame morcovi (dacă sunt maturi, tăiați în cuburi, dacă sunt foarte cruzi se pot lăsa întregi sau se pot tăia pe lungime, în sferturi etc)
30 de grame țelină tăiată cubulețe
1 ardei roșu de mărime medie tăiat cubulețe (un kapia am folosit eu)
350 de grame de roșii proaspete opărite și curățate de coajă sau 2-3 roșii din conservă+3-4 linguri de bulion
1 lingură de ulei vegetal
opțional: 1 litru de supă de pui sau de legume
verdeața preferată (eu am folosit pătrunjel verde, se poate folosi mărar dacă preferați)
opțional: 1 lingură de amidon de porumb
1 foaie de dafin
sare și piper

Preparare:

1. Într-o tigaie adâncă și largă sau într-o cratiță se rumenește rapid carnea pe toate părțile.

preparare-mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-1

2. Se scoate carnea rumenită într-un castron și se păstrează la cald. În tigaie se adaugă ceapa, țelina, ardeiul, 2 dintre cățeii de usturoi și morcovii cuburi, dacă folosiți din cei maturi. Se presară un praf de sare și se reduce focul. Se călesc legumele până ce încep să se înmoaie și se adaugă deasupra carnea cu tot cu zeama pe care a lăsat-o în castron (imaginea din stânga). Se adaugă foaia de dafin și supa fierbinte (sau apa), se acoperă cu capacul, se reduce focul la minimum și se fierbe la foc mic până când carnea se frăgezește, la nevoie adăugându-se câte puțină apă fierbinte.

preparare-mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-2

3. După ce carnea s-a frăgezit, se scoate pe un tocător și se lasă să se răcorească înainte de dezosare și evident, dacă folosiți carnea fără os nu mai trebuie să faceți asta. În lichidul rămas se adaugă fasolea verde, în cazul în care folosiți morcovi tineri blanșați, acum e momentul să îi adăugați și pe ei și doar dacă e absolut necesar se mai adaugă apă fierbinte. După ce mâncarea dă în clocot, se adaugă și roșiile tăiate în cuburi (imaginea de mai sus, dreapta). Se lasă să fiarbă la foc potrivit, fără capac, până când fasolea verde s-a frăgezit fără să fie extrem de fiartă și să să se terciuiască. Atunci se adaugă sare și piper după gust și cel de-a 3-lea cățel de usturoi zdrobit, se adaugă carnea dezosată tăiată în cuburi și se mai dă totul într-un clocot. Dacă doriți un sos mai gros, se poate adăuga și 1 lingură rasă de amidon de porumb desfăcut în 2-3 linguri de apă rece.

mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-la-tigaie-retetecalamamaro

sursa: retetecalamama.ro

Papanașii Laurei Cosoi. Se prepară, rapid și simplu

Cea mai importantă masă a zilei este chiar desertul, după cum ar spune cei mici. Bine, asta nu înseamnă că adulții nu s-ar putea bucura și ei din când în când de o pauză dulce! Pentru a veni în ajutorul iubitorilor de preparate delicioase care vor să se răsfețe sau să le facă o surpriză gustoasă copiilor lor, minunata actriță Laura Cosoi (40 ani) a postat o nouă rețetă pe blog-ul ei: papanași cu kefir, pesmet și nucă.

Acum că așteaptă și cel de-al treilea copil, vedeta petrece tot mai mult timp în bucătărie, fiind o adevărată pasionată a gastronomiei. Mai mult, în anul 2015, aceasta a câștigat și premiul Best TV Chef Book-Europe, pentru volumul „Rămâi la masă?“, în cadrul concursului Gourmand World Cookbook Awards, din China.

Până la urmă, cine altcineva ar putea să ne destăinuie minunatele secrete ale unui preparat extraordinar, dacă nu o tânără mămică iubitoare de artă culinară? Haide să vedem cum se prepară papanașii cu kefir, pesmet și nucă!

Ingrediente pentru papanașii Laurei Cosoi

  • 150 g griș,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • o lingură de sana sau kefir,
  • 1/2 linguriță scorțișoară,
  • 1/2 linguriță cardamon,
  • 2 linguri esență vanilie,
  • 3-4 linguri de miere (sau zahăr),
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 cană pesmet,
  • 3 linguri nucă  măcinată,
  • un pliculeț zahăr vanilat (opțional).

Mod de preparare pentru papanașii Laurei Cosoi

  1. La foc mic, într-o oală se pune sana,
  2. Se amestecă constant și când începe să se separe se adaugă grișul treptat, în ploaie,
  3. Apoi se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea,
  4. Se amestecă la foc mic până când compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare,
  5. Apoi se ia de pe foc și, într-o altă tigaie, se pune untul, apoi pesmetul, nuca și zahărul vanilat.
  6. În continuare se amestecă continuu până compoziția capătă o culoare rumenie,
  7. Imediat după, cu o lingură se ia din oală compoziția și se fac niște bile pe care le tragi în pesmet.

Și asta e tot!

De asemenea, poți adaugă și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz va trebui să folosești mai mult griș. După preferință, papanașii Laurei Coșoi pot fi umpluți cu fructe sau magiun.

Acum că ai aflat și tu secretele unei rețete extraordinare de papanași, cu siguranță că vrei să prepari și tu o porție! Spor la treabă și poftă bună!

sursa: www.divahair.ro

Tartă cu dovleac: rețetă de familie a interpretei Aura

Rețeta de astăzi a interpretei Aura este una mai specială și deosebită, o tartă delicioasă cu dovleac. Este fină și foarte puhavă. Cu așa rețetă la sigur îi vei uimi pe oamenii tăi dragi. Te provocăm să o încerci și să ne spui și nouă cum ți s-a părut!

Dana Marchitan deja știe cum își va convinge feciorul să mănânce sănătos

Vedetele care au copii adolescenţi în casă ştiu cât e de complicat să-i momeşti cu mese atractive dar şi sănătoase. Este şi cazul Danei Marchitan, care, încearcă să-l dezveţe pe Denis, fiul său, să mănânce produse de tip junk food, preparate în localurile din oraş.
De astă dată, Dana îi va prepara mici asortați cu legume, cu ajutorul friteuzei cu aer cald Air Fryer Star. Această noutate a companiei Delimano, are un design minimalist, stilat și este de mare ajutor femeilor care petrec timp limitat în bucătărie.

Cât a adăugat Bianca Drăgușanu în timpul sarcinii
Articolul anterior
De ce să mănânci carne şi peşte dimineaţa?
Articolul următor