Ingrediente pentru 4 persoane
- 400 g paste fusilli
Pentru asezonare:
- 150 g file de păstrăv afumat
- 1 roşie
- ¼ ardei gras
- ½ fir mic de praz
- ½ pahar vin alb
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- ½ ardei iute roşu
- pătrunjel verde
- sare şi piper
Dezosează peştele, taie-l bucăţi mici şi toacă prazul.
1. Curăţă roşia de pieliţă şi de seminţe şi taie-o bucăţele. Coace ardeiul pe o tablă, la foc iute, pune-l într-un vas acoperit ca să se înmoaie, apoi curăţă-l de pieliţă şi taie-l în fâşii subţiri.
2. Înăbuşă prazul într-o tigaie cu ulei încins, adaugă ardeiul iute tocat, bucăţile de păstrăv afumat şi vinul. Pune roşiile, ardeiul copt şi potriveşte gustul de sare şi piper.
3. Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente. Scurge-le şi pune-le în tigaie peste sosul de peşte. Adaugă 2 linguriţe de pătrunjel tocat şi căleşte totul câteva minute, apoi serveşte.
Sugestie
Fusilli sunt un tip de paste a căror formă permite reţinerea sosului pe ele. Sunt şi în comerţ, dar, dacă nu le găsiţi, puteţi să le înlocuiţi cu alte paste proaspete scurte.
Reţetă preluată din „Paste”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md