Gazpacho
(supă de roșii rece) este o mâncare de origine mexicană, care devine tot mai populară datorită faptului că se serveşte rece pe timp de vară, totodată conţine multe vitamine care te menţin în formă.
Ingrediente:
1 kg roşii
0,5 kg castraveţi verzi
2 bucăţi ardei gras
o ceapă mare
usturoi
o legatură Frunze de ţelină
1-2 linguri ulei de măsline
1-2 linguri măsline negre
sare şi piper
1 cană de gheaţă pisată
Mod de preparare:
Roşiile crude se decojesc şi se taie bucăţele mici (poţi scoate şi seminţele). Castravetele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici, la fel se procedează cu ardeiul, usturoiul şi ceapa. Frunzele de ţelină le tai fâşii foarte subţiri. Se amestecă toate ingredientele plus măslinele fără sâmbure, sarea, piperul, uleiul de măsline şi se pune cana de gheaţă pisată. Poţi pisa cu ajutorul blenderului toate ingredientele.
Se serveşte rece cu crutoane din pâine. Poftă bună!
Sursa: www.culinar.ro