Gem de corcoduşe!

Acest tip de gem ne aduce adesea aminte de copilărie,prăjiturile, plăcintele, dulceţurile şi bucatele pregătite de bunicile noastre. Este un gem bogat în vitamina C şi  nespus de răcoros datorită faptului că este acrişor.

separator

Așadar, după ce ai cules aceste fructe, ai toate șansele să prepari un delicios gem din ele.

Ingrediente:

  • 1 şi ½ kg corcoduşe roşii coapte dar nu foarte moi
  • 1 kg zahăr
  • zeamă de la 1 lămâie

Mod de preparare :

1. Mai întâi înlătură corcoduşele stricate, lovite sau pătate. Spală-le bine în mai multe ape, după care pune-le într-o cratiţă destul de mare, care a fost spălată şi opărită cu apă fiartă.

2. Aşează un strat de corcoduşe, unul de zahăr, încât să le acopere bine şi tot aşa până termini ingredientele, iar ultimul strat să fie de zahăr. Lasă-le acoperite peste noapte cu un tifon sau capac pentru ca fructele să lăse zeamă.

3.  A doua zi ocupă-te de borcane, dacă n-ai făcut-o deja.  Spală-le şi clăteşte-le bine apoi opăreşte-le cu apă clocotită.


4. Pune vasul la flacăra mică. Amestecă mereu şi când a scăzut la ½ din catitate, dă pasta prin sită şi îndepărtează sâmburii. După, pune din nou pe foc, pentru 20-35 minute în funcţie de cât de gros vrei să fie gemul.

5.  Spre sfârşit adaugă  sucul de lămâie care are rolul de a conserva foarte bine. Lasă-l vreo 35 de minute pentru ca gemul să fie ca o marmeladă.

6. Aşează nişte cuţite cu lama sub fundul borcanelor şi pune în borcane gemul puţin răcorit, în niciun caz foarte fierbinte. Borcanele nu le umple de tot, ci lasă un spaţiu de aproximativ 2-3 degete. Strânge foarte puternic capacul şi acoperă bocanele cu plapume până a doua zi când le aranjezi în cămară.


7. Dacă doreşti, le poţi steriliza pentru a ţine tot anul. Timpul de sterilizare, poate fi de la 30 de min. până la o oră. Se calculează din momentul în care apar bule la nivelul borcanelor. Dacă apa scade, mai adaugă apă călduţă. Lasă oala până se răcoreşte şi apoi pune borcanele în plapume până a doua zi.

Acest gem este excelent pentru micul dejun, prăjituri, gogoşi şi chiar torturi.

Susa: http://www.petitchef.ro

 

Dezvoltarea copilului în perioada 4 – 6 luni!
Articolul anterior
5 exerciții pentru o talie perfectă!
Articolul următor
Alte articole interesante