Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru hamburgeri:

  • 300 g carne tocată de vită
  • 4 felii de mozzarella
  • 4 felii de pâine toast
  • 2 dovlecei mari (zucchini)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

Frământă carnea tocată într-un castron, pune sare, piper, după gust, şi uleiul de măsline; adaugă usturoiul tocat mărunt şi amestecă bine.


1. Spală şi curăţă dovleceii de coajă, taie-i felii subţiri, pe lungime, presară-i cu puţină sare şi frige-i pe grătarul încins.
2. Decupează din pâine discuri şi frige-le câteva minute pe grătar.
3. Formează hamburgerii ajutându-te de un cilindru metalic; presează carnea cu o lingură, ca să nu rămână goluri de aer. Taie mozzarella discuri cu diametrul puţin mai mic decât cel al hamburgerilor.
4. Pune hamburgerii la fript pe grătar şi, după ce i-ai întors prima oară, aşază deasupra fiecăruia câte o bucată de mozzarella, pentru ca aceasta să se încălzească şi să se înmoaie. Pune pe farfurii câte o felie de pâine, acoperă cu felii de dovlecel fript, aşază deasupra hamburgerii şi serveşte-i imediat, fierbinţi.
Sfat!
Este posibil să se scurgă zer din mozzarella în timpul preparării. Din acest motiv, este indicat ca feliile de brânză să fie aşezate pe hârtie absorbantă înainte de a fi folosite.

Reţetă preluată din „Preparate la Grătar”

Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.Pentru informaţii suplimentare:tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md

Miturile femeilor despre sexualitatea masculină!
Articolul anterior
Soţia lui Ion Paladi este însărcinată?
Articolul următor
Alte articole interesante