Încearcă un delicios compot de fructe exotice

Compotul de fructe

place tuturor. Dar când nu mai ştii ce să alegi  între atâtea reţete

,

nu ai decât o soluţie: să prepari un compot care să le conţină pe toate.

Compotul de fructe

exotice se face la fel de uşor, dar este de 3,4,5 ori mai bun.

Trei compoturi de fructe în unul singur

Iată de ce ai nevoie pentru o reţetă care să îmbine mai multe compoturi de fructe în unul singur:

  • O cană de apă;
  • O jumătate de cană de zahăr;
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie;
  • Coaja de la o lămâie;
  • O linguriţă de rom sau vanilie;
  • 1 ananas;
  • 2 fructe de mango;
  • 3 banane;
  • Frunze de mentă proaspătă.

Mai întâi pregăteşti fructele pentru compot. Ananasul trebuie tăiat în felii sau jumătăţi. Aceasta depinde de cât de mari sunt feliile. Fructele de mango trebuie curăţate de coajă, de seminţe şi tăiate în felii. Bananele se porţionează, de asemenea, în felii de preferat tăiate pe diagonal, pentru a fi mai mari.

Compot de fructe exotice, gata în cel mai scurt timp

Într-o cratiţă se combină apa cu zahărul, sucul şi coaja de lămâie cu romul sau vanilia. Se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă pe foc până ce compoziţia începe să fiarbă. Când a început să fiarbă se reduce focul treptat şi se adaugă fructele pe rând. Timp de cinci minute, cratiţa se ţine pe aragaz la foc mic. Când s-a legat siropul şi fructele au prins gustul siropului, se ia cratiţa de pe foc. Siropul se scurge într-un bol, se înlătură cojile de lămâie, iar fructele se lasă să se răcească timp de două ore. Când s-au răcit şi fructele şi zeama, 

compotul de fructe se serveşte

într-un vas mic, care se poate orna cu frunzuliţe de mentă.

Este uşor să combini câteva fructe exotice, pentru a face un compot. Nu mai este nevoie să alegi între atâtea reţete de 

compoturi de fructe,

pentru că, acum ai nevoie de una singură care să te mulţumească.

Sursa: http://www.divahair.ro

 

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Invidia şi gelozia între femei, la locul de muncă
Articolul anterior
Salată de ridiche!
Articolul următor