Îndulcește-te cu 3 deserturi de la Valerie’s Food!

Cui nu-i plac deserturile delicioase? Cu siguranță, sunt puține persoane care nu preferă dulciurile. Deși nouă, femeilor, pe lângă plăcere, ne oferă și câțiva centimetri  la talie, oricum le adorăm. Bine, dacă avem grijă să moderăm cantitatea dulciurilor, nu vom fi afectate în niciun fel. Drept urmare,  putem fără grijă să începem a prepara deserturile recomadate de bloggerița ValeriaȚurcan.

separator

valeriapoza

CLAFOUTIS CU CIREȘE

prima

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300 gr. – făină albă
  • 250 ml. – lapte
  • 100 gr. – zahăr
  • 60 gr. – unt topit și încă puțin pentru uns
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 700 gr. – cireșe

Pentru decor:

  • zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate scoate sâmburii din cireșe.
  2. Aranjează cireșele într-o tavă rotundă de 28 cm. unsă cu unt.
  3. Între timp ocupă-te de aluat: pune ouăle într-un bol încăpător, toarnă zahărul, esența de vanilie și amestecă totul bine cu ajutorul unui tel.
  4. Toarnă deasupra laptele, untul topit și mai amestecă puțin.
  5. După care adaugă făina, un praf de sare, încorporează-le și pe ele bine, până nu vei avea cocoloașe.
  6. Toarnă mixtura de aluat în mijlocul formei peste cireșe.
  7. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute sau până se rumenește frumos.
  8. Lasă clafoutis-ul să se răcească 20-25 de minute înainte să îl servești.

GALETĂ (TARTĂ) CU CAISE

caise

Ingrediente:

  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 lingură – fulgi de migdale (opţional)
  • 1 lingură – zahăr brun

Pentru aluat:

  • 300 gr. – făină albă
  • 150 gr. – unt (rece)
  • 100 gr. – zahăr pudră
  • 1 ou mare
  • 1 linguriţă – esenţă de vanilie
  • 1/3 linguriţă – sare

Pentru umplutură:

  • 500 gr. – caise (de mărimi mici spre medii)
  • 200 gr. – brânză moale de vaci
  • 50 gr. – stafide
  • 50 gr. – zahăr pudră
  • 1 albuş de ou

Pentru decor:

  • Zahăr pudră
  • Mentă

Mod de preparare:

  1. Toarnă făina, zahărul pudră şi untul într-un robot de bucătărie şi mixează bine (circa 15 secunde) până se încorporează ambele ingrediente, după care adaugă oul, sarea şi vanilia, mai mixează circa 30 de secunde până se leagă aluatul (fii atent(ă), în caz că amesteci mai mult, aluatul se întăreşte). Scoate aluatul din robotul de bucătărie şi dă-i forma unei bile sau a unui disc, după care înveleşte-l în folie alimentară şi pune-l la frigider pentru o oră.
  2. Cu puţin timp înainte de a scoate aluatul din frigider, începe să te ocupi de umplutură: Pune brânza de vaci împreună cu albuşul de ou într-un bol, amestecă bine cu o spatulă până primeşti o consistenţă cremoasă, după care adaugă zahărul pudră şi mai amestecă puţin. Pe final încorporează stafidele şi lasă crema de brânză puţin deoparte.
  3. Încinge cuptorul la 200 de grade C.
  4. Taie o jumătate din cantitatea de caise felii, iar cealaltă jumătate în două, scoate sâmburii pe parcurs.
  5. Scoate aluatul din frigider. Pudrează masa de lucru cu făină, taie aluatul în două (cât lucrezi cu o jumătate, pune-o pe cealaltă înapoi la frigider). Formează o bilă şi începe să o întinzi în formă de cerc de circa 30-35 cm. Transferă aluatul întins pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. În mijlocul cercului întinde ½ din cantiatea de cremă de brânză, lăsând o margine de aproximativ 7-8 cm., după care aranjează ½ din cantitatea de caise tăiate, pe toată suprafaţa cremei de brânză (pe la margini caisele tăiate felii şi la mijloc cele tăiate în jumătate). Ulterior trage marginile peste umplutură, dar în aşa fel încât mijlocul cu caise să rămână neacoperit.
  6. Unge marginile cu gălbenuş de ou, presară deasupra câţiva fulgi de migdale şi zahăr brun (fă acelaşi lucru cu cealaltă bucată de aluat şi cu ingredientele rămase).
  7. Pune tarta la cuptor pentru 35 de minute sau până ce totul se rumeneşte frumos.
  8. Scoate tarta din cuptor şi las-o să se răcească cel puţin 20 de minute, apoi transfer-o atent pe o farfurie şi serveşte-o puţin călduţă sau chiar rece cu îngheţată sau cu un ceai sau o cafea.

ÎNGHEȚATĂ DIN SUC DE PORTOCALE CU CĂPȘUNI ȘI MENTĂ

inghetata

Ingrediente:

  • 400 gr. – suc de portocale
  • 10-12 căpșuni
  • 12 frunze de mentă

Mod de preparare:

  1. Spală și taie felii căpșunile.
  2. Ai nevoie de forme pentru înghețată sau orice alte forme (poți folosi chiar și pahare de plastic), ai nevoie de bețe speciale pentru înghețată (poți folosi și pe cele salvate de la înghețata de la magazin).
  3. Umple formele cu suc de portocală lăsând cam 2 cm. de la margini, pune feliile de căpșuni (4-5 felii la o formă) și câte 4 frunze de mentă.
  4. Pune mai întâi recipientele la congelator până se face textura puțin solidă (30 minute) apoi înfinge bețișoarele, după care mai ai nevoie de 2-3 ore pentru ca înghețata să fie congelată.
  5. Ca să poți scoate înghețata din recipiente, scufundă pentru câteva secunde baza în apă fierbinte.

 


O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Radu Poclitari lansează o carte erotică
Articolul anterior
Gemenele siameze care au uluit întreaga planetă au împlinit 27 de ani!
Articolul următor