Îngheţată din 3 ingrediente

Are doar 3 ingrediente, două de bază şi cel de-al treilea poate fi la alegerea voastră (caramel, ciocolată, nuci caramelizate, orice fructe, cafea etc). Dacă aveţi dulceţuri diverse sau fructe le puteţi utiliza la această îngheţată.
Dacă va aşteptaţi să fie o îngheţată cu ace de gheaţă, neavând o bază din ouă vă spun că nu este aşa, e foarte cremoasă, fără să amestecaţi în ea. Nu depuneţi foarte mult efort pentru o îngheţată bună, făcută în casă, aşa că merită să o încercaţi.

separator

ingheatacufructedepadure1

Pentru îngheţată avem nevoie de: 1 conservă lapte condensat (aprox. 400g), 400 ml smântână pentru frişcă (peste 35%grăsime), 300 g fructe (zmeură, afine, căpşune, coacăze, vişine), 50 g zahăr.

Fructele, zahărul şi 1 ceaşcă cu apă se pun într-o cratiţă pe foc mic şi se amestecă până se transformă într-un sos, lăsând fructele întregi. Lăsăm să se răcească.

cupecornete-1

Smântână pentru frişcă o mixăm până începe să facă valuri, apoi adăugăm laptele condensat şi amestecăm cu o spatulă până se omogenizează totul. Într-o caserolă/tavă punem straturi de sos de fructe şi compoziţie de îngheţată. Lăsăm recipientul la congelator 4-5 ore sau până îngheaţă complet.

Pentru cupe/cornet avem nevoie de 2 albuşuri, 120 g zahăr, 50 ml lapte, 40 g unt, 150 g făină şi un praf de sare.

cupecornete-5

Amestecăm albuşurile cu laptele şi zahărul, le batem puţin cu un tel, apoi adăugăm făină şi omogenizăm bine. La sfârşit, încorporăm untul topit şi răcit.

cupecornete-6

Încingem bine o tigaie antiaderentă, punem 1 lingură de aluat şi întindem cât de subţire putem, cu o spatulă. Lăsăm 1-2 minute până începe să se rumenească pe margine, întoarcem cu o spatulă şi lăsăm şi pe cealaltă parte un minut. Luăm cercul de aluat şi îl punem într-un bol sau pe un pahar întors şi modelăm cum dorim sau îl modelăm sub formă de cornet.

cupecornete-8

Continuăm la fel şi cu restul aluatului, la sfârşit rezultă 10-11 cupe/cornete. Le lăsăm pe un grătar să se răcească şi astfel devin crocante. Nu le suprapuneţi şi nu le puneţi pe farfurie deoarece fac condens şi se înmoaie, ele trebuie să fie crocante.

ingheatacufructedepadure-9

sursa: adihadean.ro

Tartă cu dovleac: rețetă de familie a interpretei Aura

Rețeta de astăzi a interpretei Aura este una mai specială și deosebită, o tartă delicioasă cu dovleac. Este fină și foarte puhavă. Cu așa rețetă la sigur îi vei uimi pe oamenii tăi dragi. Te provocăm să o încerci și să ne spui și nouă cum ți s-a părut!

Dana Marchitan deja știe cum își va convinge feciorul să mănânce sănătos

Vedetele care au copii adolescenţi în casă ştiu cât e de complicat să-i momeşti cu mese atractive dar şi sănătoase. Este şi cazul Danei Marchitan, care, încearcă să-l dezveţe pe Denis, fiul său, să mănânce produse de tip junk food, preparate în localurile din oraş.
De astă dată, Dana îi va prepara mici asortați cu legume, cu ajutorul friteuzei cu aer cald Air Fryer Star. Această noutate a companiei Delimano, are un design minimalist, stilat și este de mare ajutor femeilor care petrec timp limitat în bucătărie.

Cornulețe cu vișine și zahăr pudră: rețeta din copilărie a Lenuței Gheorghiță

Interpreta Lenuța Gheorghiță ne-a promis că această rețeta de cornulețe este extraordinară. Copii și soțul le adoră la nebunie, iar noi confirmăm că scoase din cuptor și scăldate în zahărul Dr. Oetker sunt extrem de fragede, aromate și super delicioase!!!

Vă invităm să le încercați și voi, merită să fie pe masa voastră!


Dragi Prieteni, la început de primăvară și în ajunul sărbătorilor de Paște, Dr.Oetker vă invită să participați la campanie promoțională “Împreună, orice masă e o dulce sărbătoare!”, în perioada 15 martie 2022 – 31 mai 2022.

Cumpără orice produs Dr.Oetker, înscrie numărul bonului pe www.oetker.md sau prin SMS la 1817 si poți cîștiga premii săptămânale a câte 4000 lei sau premiul mare – 50 000 lei!
Împreună, orice masă e o #dulcesarbatoare!

Înscrie-te în promoție! Succes

Cum s-au îmbrăcat vedetele la Teen Choice Awards 2016
Articolul anterior
Cum arată modelele Playboy la 60 de ani de la prima lor apariţie în revistă
Articolul următor