Îngheţată din 3 ingrediente

Are doar 3 ingrediente, două de bază şi cel de-al treilea poate fi la alegerea voastră (caramel, ciocolată, nuci caramelizate, orice fructe, cafea etc). Dacă aveţi dulceţuri diverse sau fructe le puteţi utiliza la această îngheţată.
Dacă va aşteptaţi să fie o îngheţată cu ace de gheaţă, neavând o bază din ouă vă spun că nu este aşa, e foarte cremoasă, fără să amestecaţi în ea. Nu depuneţi foarte mult efort pentru o îngheţată bună, făcută în casă, aşa că merită să o încercaţi.

separator

ingheatacufructedepadure1

Pentru îngheţată avem nevoie de: 1 conservă lapte condensat (aprox. 400g), 400 ml smântână pentru frişcă (peste 35%grăsime), 300 g fructe (zmeură, afine, căpşune, coacăze, vişine), 50 g zahăr.

Fructele, zahărul şi 1 ceaşcă cu apă se pun într-o cratiţă pe foc mic şi se amestecă până se transformă într-un sos, lăsând fructele întregi. Lăsăm să se răcească.

cupecornete-1

Smântână pentru frişcă o mixăm până începe să facă valuri, apoi adăugăm laptele condensat şi amestecăm cu o spatulă până se omogenizează totul. Într-o caserolă/tavă punem straturi de sos de fructe şi compoziţie de îngheţată. Lăsăm recipientul la congelator 4-5 ore sau până îngheaţă complet.

Pentru cupe/cornet avem nevoie de 2 albuşuri, 120 g zahăr, 50 ml lapte, 40 g unt, 150 g făină şi un praf de sare.

cupecornete-5

Amestecăm albuşurile cu laptele şi zahărul, le batem puţin cu un tel, apoi adăugăm făină şi omogenizăm bine. La sfârşit, încorporăm untul topit şi răcit.

cupecornete-6

Încingem bine o tigaie antiaderentă, punem 1 lingură de aluat şi întindem cât de subţire putem, cu o spatulă. Lăsăm 1-2 minute până începe să se rumenească pe margine, întoarcem cu o spatulă şi lăsăm şi pe cealaltă parte un minut. Luăm cercul de aluat şi îl punem într-un bol sau pe un pahar întors şi modelăm cum dorim sau îl modelăm sub formă de cornet.

cupecornete-8

Continuăm la fel şi cu restul aluatului, la sfârşit rezultă 10-11 cupe/cornete. Le lăsăm pe un grătar să se răcească şi astfel devin crocante. Nu le suprapuneţi şi nu le puneţi pe farfurie deoarece fac condens şi se înmoaie, ele trebuie să fie crocante.

ingheatacufructedepadure-9

sursa: adihadean.ro

Cum s-au îmbrăcat vedetele la Teen Choice Awards 2016
Articolul anterior
Cum arată modelele Playboy la 60 de ani de la prima lor apariţie în revistă
Articolul următor
Alte articole interesante