Învață să-ți prepari dressinguri pentru salate! 3 rețete perfecte

Dacă și tu te bazezi pe salate ca să-ți menții silueta pentru vară, îți spunem un secret: învață să le faci gustoase, dar și sănătoase. Pentru asta ai nevoie de câteva dressinguri care adaugă un plus de savoare preparatului dar nu și calorii!

separator
deress

Iată câteva rețete perfecte.

Dressing aromat cu ceapă și pătrunjel

Ingrediente: un sfert de ceașcă de oțet din vin alb, un sfert de ceașcă de suc de lămâie, o ceașcă de ulei de măsline extra virgin, o jumătate de linguriță de muștar, două legături de ceapă verde, o jumătate de ceașcă de pătrunjel, sare și piper alb.

Preparare: combină toate ingredientele de mai sus într-un blender, amestecă bine, așezonează cu sare și piper după gust și gata! Ai obținut rapid un dressing pentru salată, sănătos și aromat.

Dressing de căpșuni cu lămâie și busuioc

O combinație tare interesantă: căpșuni proaspete zdrobite, zeamă de lămâie (sau lime), un strop de ulei de măsline, busuioc parfumat și piper proapăt măcinat. Totul peste o salata de revista!

Dressing cu oțet de mere, miere, muștar și zeamă de lămâie

Simplu și totuși atât de parfumat! Combină un sfert de cană de oțet de mere, energizant natural și renumit pentru proprietatea sa de a suprima apetitul, cu câteva lingurițe de miere, puțin ulei de măsline, busuioc uscat, un strop de muștar, zeamă de lămâie și puțina ceapă verde tocată fin.

Ciuperci umplute cu spanac

O rețetă rapidă și perfectă pentru perioada postului. Iată cum prepari ciupercile umplute cu spanac.

ciuperci-spanac-667x445

Ingrediente:

  • 15-20 ciuperci champignon (mici sau medii)
  • 400 g spanac
  • 1 praz
  • Ulei de măsline
  • 7 căței de usturoi, mărunțiți
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

După ce ai curățat bine ciupercile, așază pălăriile cu lamelele în sus în tava pe care o vei băga la cuptor. Picură un pic de ulei de măsline peste ele. încălzește cuptorul la 150 de grade.

Fierbe spanacul 10-15 minute sau până se înmoaie, apoi lasă-l la scurs. După ce s-a scurs bine, mărunțește-l și amestecă în el usturoiul, prazul tocat și codițele ciupercilor tocate. Asezonează după gust. Amestecă bine până se formează o compoziție bine închegată apoi, cu o lingură, umple fiecare pălărie de ciupercă. Dă la cuptor pentru 20-30 de minute.

Servește-le calde.

Sursa: avantaje.ro

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Piatră pentru mormânt în formă de iPhone, trend alert în Rusia!
Articolul anterior
Tartă cu caise şi cremă de marţipan!
Articolul următor