Lasagne la cuptor

Lasagne-la-cuptorINGREDIENTE  (pentru 6 persoane):

Pentru paste:

  • 300g făină tip 0
  • 70g spanac, frunze
  • 2 ouă (de 60g)
  • 40g ulei de măsline extravirgin

Pentru sos:

  • 800g carne mixtă (porc şi vită) tăiată cuburi
  • 200g legume: ţelină, morcov, ceapă
  • 60g ulei de măsline extravirgin
  • 100g vin alb sec
  • 300g pulpă de roşii
  • Sare după gust
  • Piper după gust

Pentru sosul béchamel

  • 1000 g lapte
  • 80g unt moale
  • 120g făină albă tip 0
  • Sare după gust
  • Nucşoară după dorinţă

Pentru finisare:

  • 200g parmezan ras
  • Bucăţele de unt după dorinţă

REȚETĂ:

Prepararea aluatului

  1. Puneţi în bol făina şi frunzele de spanac spălate şi zvântate bine, mixaţi 15 sec. viteza 9.
  2. Adăugaţi ouăle şi uleiul, frământaţi 15 sec. viteza 5 şi 30 sec. /capacul închis/viteza malaxor
  3. Scoateţi aluatul din bol şi lăsaţi să se odihnească cca. 15 minute acoperit.

Prepararea sosului

  1. Tăiaţi carnea bucăţele: 10-15 sec. viteza 7 şi puneţi-o deoparte.
  2. Tocaţi legumele 5 sec. viteza 7, adăugaţi uleiul şi înăbuşiţi 5 min. 100º viteza 2.
  3. Adăugaţi carnea, fierbeţi 8 min. VAROMA /invers /viteza lingură.
  4. Stingeţi cu vin cu păhărelul de măsurare înclinat: 5 sec.  Varoma /invers /viteza  lingură.
  5. Adăugaţi piureul de roşii, continuaţi fierberea 20 min. 100º /invers /viteza lingură, potriviţi de sare şi piper după gust.
  6. După ce s-a încheiat fierberea, puneţi deoparte compoziţia.
  7. Tăiaţi pastele manual sau cu ajutorul maşinii de făcut paste, obţinând dreptunghiuri de aluat cu lăţimea de 20 cm şi lungimea formei pe care o veţi folosi.

Prepararea sosului béchamel

  1. Turnaţi în bol toate ingredientele, fierbeţi 12 min. 90º viteza 3.
  2. Opăriţi foile de aluat în apă clocotită sărată în care aţi adăugat o lingură de ulei timp de câteva secunde, apoi scoateţi-le pe hârtie absorbantă sau un şervet curat.

Asamblarea lasagnelor:

  1. Ungeţi o formă cu puţin unt, acoperiţi fundul cu un strat de paste, acoperiţi pastele cu sos de carne, presăraţi parmezan ras şi un strat subţire de béchamel. Continuaţi până la terminarea ingredientelor.
  2. Pe ultimul strat, puteţi să puneţi câteva bucăţele de unt, dacă doriţi.
  3. Se coace în cuptorul încălzit la 180º-200º timp de cca. 20-30 minute.

O idee în plus: În loc de foile de lasagne, se pot folosi clătite, rezultatul e foarte bun.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

  •  Kcal 138/ 512
  • Proteine 3,1 /11,6
  • Lipide 5,9/ 22
  • Glucide 17,9 /66,3

CE ESTE THERMOMIX?

Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.

thermomixstr. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md

Ce este incontinența de urină și cine suferă de ea?
Articolul anterior
Voalul de mireasă – culori, mărimi și coafură potrivită
Articolul următor
Alte articole interesante