Limbă cu măsline

Ingrediente: 300 g limbă, 1 ceapa, 70 ml ulei, 100 ml vin, 150 ml suc de roșii, 100 g măsline, 25 g făină, piper boabe, 1-2 foi dafin.

Mod de preparare

Limba de porc sau de vacă se curăță și se spală bine. Înainte de a prepara mâncarea propriu-zisă trebuie să pregatim limba. Punem limba curățată și spălată la fiert în oală sub presiune, în apă cu o linguriță de sare. Limba va fierbe în 1 – 1,5 ore. Când este bine fiartă, pielița tare care acoperă limba se desface singură la varf, iar furculița intra ușor în carne.

mancare-de-limba-cu-masline

Limba fiartă se va curăța de pielița care o acoperă. Trebuie să fie fierbinte, altfel se va jupui mai greu. Se taie mărunt ceapa și se călește în ulei. Se stinge cu sucul de roșii amestecat cu făină și cu 250 ml din supa în care a fiert limba. Se adaugă limba tăiată felii groase de aproximativ 1 cm, măslinele, vinul, piperul și foile de dafin. Se dă cratița la cuptor pentru o jumătate de oră, să se formeze sosul, apoi se potrivește de sare. Se serveste rece, ca fel întâi.

Sfatul lui Menci

Nu se va utiliza făina, aceasta putând fi înlocuită cu un sos de legume consistent.

Uleiul va fi de măsline, rapiță, palmier nehidrogenat.

Vinul va fi de preferință fără sulfiți.

Atenție! Limba are un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol. De asemenea, este bogată în nucleoproteine (purine), nefiind indicată suferinzilor de gută, maladii cardiovasculare, hepatorenale, supraponderalilor, obezilor.

Vezi care bărbați merită căutați, apreciați, și care trebuie evitați!
Articolul anterior
Și-a vândut virginitatea pentru 780 000$ (Poze)
Articolul următor
Alte articole interesante