Limonadă cu flori de soc

Florile soc, o adevarată desfătare pentru papilele tale gustative, au reale proprietăţi terapeutice. Substanţele conţinute de florile acestei plante miraculoase, bioflavonoizii, colina, acizii graşi omega-3 şi omega-6, pectina şi taninurile, sunt extrem de benefice pentru sănătate şi tratează o serie de afecţiuni, precum alergiile sau tulburările respiratorii.
Florile de soc curăţă sângele de toxine, ferindu-ţi corpul de artrită şi alte probleme de sănătate dificil de tratat. Tot aceste plante folosite deseori la băuturi răcoritoare funcţionează ca un agent expectorant şi un bun remediu împotriva constipaţiei sau a bolilor de rinichi. Azi vă propun  să încercaţi limonada cu flori de soc. Este o bautură incredibil de aromată şi racoritoare. Vă invit să profitaţi de florile aromate de soc cât e sezonul lor şi să nu ezitaţi să-i savurezi gustul.

separator

limonada

INGREDIENTE:

limonada2

  • 200 ml zeamă de lămâie
  • două flori de soc
  • miere după gust
  • apă plată sau minerală
MOD DE PREPARARE:
limonada3
Punem într-o cană de 1 l mierea şi zeama de lămâie. Le amestecăm bine.
Adăugăm două, trei felii de lămâie şi florile de soc. Turnăm peste ele apa plată sau minerală, aamestecăm  şi o lăsăm la rece jumătate de oră. Strecurăm apoi limonada şi o putem savura cu plăcere.

alte Articole interesante