Mic dejun regal. Ouă poşate cu sparanghel

Sparanghelul este o plantă minunată, conţinând o multitudine de vitamine şi minerale. Însuşi regele Ludovic al XIV-lea a dispus construirea de solarii speciale pentru a se bucura de sparanghel tot timpul anului, leguma căpătând astfel faima de a fi “hrana regilor”. Se zice că ar avea chiar şi efect afrodiziac. Sparanghelul se combină perfect cu ouă poşate şi sos olandez.

separator

oua posate

De ce să nu savurăm din plin acestă reţetă?

Ingrediente (pentru 2 persoane) :
– 10-12 fire de sparanghel
– 2 ouă
– 1 avocado
– oţet de vin alb
– ½ linguriţă seminţe de coriandru măcinate
– 2-3 gălbenuşuri proaspete
– 100 ml ulei de măsline
– zeama de la ½ de lămâie
– sare şi piper

oua1

Formula magică :
Sparanghelul are un punct de rupere naturală între partea de jos care este lemnoasă şi mijlocul delicat – rupeţi cu mâna fiecare tulpină şi aflaţi unde se află acest punct de rupere. Dacă tulpina este prea groasă, decojiţi-o cu un cuţit de curăţat legume.
Blansaţi sparanghelul în apa clocotindă cu sare aproximativ 3 minute. Apoi cufundaţi-l în apa rece pentru câteva clipe pentru a opri procesul de fierbere şi pentru a-i păstra culoara verde-viu.
Secretul ouălor poşate este adăugarea unei linguri de oţet la aproximativ 1l de apă clocotindă. La fel, pentru a evita dispersarea oului, formaţi un vârtej în apă cu ajutorul unei linguri înainte de a turna oul în mijlocul vârtejului. Lăsaţi să fiarbă aproximativ 3-4 minute, în funcţie de cât de moale vă doriţi să fie în interior. Scurgeţi oul pe un şerveţel de hârtie înainte de servire.
Curăţaţi avocado, feliaţi-l.
În farfurie, dispuneţi mai întâi firele de sparanghel, apoi aranjaţi feliile de avocado şi în sfârşit plasaţi oul poşat deasupra. Acest fel de mâncare nu ar fi complet fără sosul olandez.

oua2

Să aveţi poftă ca un rege!

Sursa: blogepicurian.com

Cum arată părinții Milei Kunis. Vin din Cernăuți
Articolul anterior
Sfaturi pentru un machiaj de primăvară rapid!
Articolul următor
Alte articole interesante