Pentru diferite aniversări puteţi pregăti aceste mini aperitive cu brânză feta şi ardei care se prepară uşor şi arată spectaculos. Se potrivesc perfect pentru platourile reci la mesele festive, dar pot fi servite şi calde în clipele de răsfăţ în familie. Le-am descoperit pe www.caietulcuretete.com şi am decis să vă împărtăşesc reţeta şi vouă.
Ingrediente
Pentru aluat:
100 gr margarină
200 gr făină
1 ou
6 linguri apă
un praf sare
Pentru umplutură:
300 gr branză feta
3 ouă
3 ardei caşcaval
nucşoară
sare, piper
Mod de preparare:Punem într-un vas făina, sarea, margarina la temperatura camerei, oul şi apa.Frământăm şi obţinem un aluat sfărâmicios, dar omogen care în secţiune trebuie să arate cam aşa:Punem aluatul într-o folie alimentară şi-l lăsăm la frigider pentru cel putin 3 ore.Împărţim aluatul în 6. Presărăm masa de lucru cu făină şi întindem o foaie de aluat rotundă.Punem foaia de aluat în forma de tartă unsă cu margarină şi presăm marginile.Îndepărtăm aluatul care depăşeşte forma.Şi înţepăm cu furculiţa pe toată suprafaţa ca să nu se umfle la copt.Fărâmiţăm branza feta cu furculiţa, adăugăm ouăle şi ardeiul tocat mărunt. Asezonăm cu sare, piper şi nucşoară după gust şi punem umplutura în fiecare tartă.Radem deasupra caşcavalul. Decorăm cu ardei şi făşii de aluat.
Dăm la cuptor până se rumenesc. Se pot servi atât calde cât şi reci. Poftă mare!