Un desert perfect pentru cei care vor să-și surprindă plăcut invitații. Foarte gustos, care mai și arată bine.
Timp: 1h 30 min
Ingrediente
Blat:
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri ulei
- un praf de sare
- linguriță praf de copt
Cremă de brânză:
- 200 g cremă de brânză Philadelphia
- 3 linguri zahăr pudră
- 50 g unt
Pentru decor:
- 200 g ciocolată amăruie
- 50 g unt
- 50 g frișcă lichidă
- folie de plastic cu buline (folosită la ambalat)
Mod de preparare
Blat: Separă ouăle și mixează albușurile cu un praf de sare până ce devin pufoase și își triplează volomul. Adaugă zahărul și mixează în continuare până ce devin lucioase. Mixează gălbenușurile cu uleiul apoi adăugă-le treptat peste albușuri amestecând până compoziția se omogeniază. Încorporează făina ușor apoi răstoarnăi aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Coace în cuptorul încins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii și capătă o culoare aurie.
Când foaia de prăjitura s-a răcit taie cercuri cu inelul de ornat și pune-le deoparte.
Crema de brânza: Mixează crema de brânză cu zahărul pudră și untul până ce obții o cremă de consistența smântânii, apoi formează mini sandwich-uri cu cercurile de blat și crema de brânză.
Topește ciocolata cu frișca lichidă și untul, lasă să se răcească câteva minute apoi unge folia de plastic cu ciocolata topită și pune la congelator pentru 1-2 minute, să se întărească puțin.
Îmbracă tortulețele cu fasia de ciocolată și dă la frigider până ce aceasta se întărește. Dezlipește folia de plastic, ornați cu frișcă și fructe congelate și este gata de servit.
Poftă bună!
sursa: gustos.ro