Pentru doritorii de ceva neobișnuit și pentru cei care s-au săturat de tradiționalele checuri, vă propunem o rețetă mai puțin obișnuită, dar foarte delicioasă.
Ingrediente:
- 150ml aquafaba
- 100-150g ciocolată
- 20-50g zahar (in dependenta de cât de dulce doriți să fie)
- 50ml friscă de cocos
Opțional: (esență de vanilie sau esență de rom)
Mod de preparare:
- Topim ciocolata pe baie de aburi. Lăsăm să se răcească.
- Cu ajutorul mixerului amestecăm aquafaba 5-7 minute, până se triplează volumul și bezeaua devine lucioasă.
- Adăugăm zahărul și mixăm încă 3-5 minute. Bezeaua obținută arată așa:
- Mixăm un pic frișca de cocos. Încorporăm în ea ciocolata topită și racorită. La această etapă adăugăm esența.
- Adăugăm treptat compoziția de ciocolată în bezea.
- Aranjăm mousse-ul obținut în recipientele pregătite din timp și lăsăm să stea la rece minim 3 ore.
- Înfrumusețăm și servim.
Poftă bună!
Sursa: Gusturi și culori