Oladii din mere

Sunt perfecte în orice sezon, întrucât merele sunt fructele cele mai răspândite în țara noastră. Bogate în vitaminele C, B1, B2, P, E, caroten, potasiu, fier, mangan, calciu, pectină etc., oladiile din mere vor face din micul dejun nu doar o gustare delicioasă, ci și foarte sănătoasă!

separator

11038393_624036554363733_3598110929130103257_n

Ingrediente:

3-4 mere mari
3 linguri de zahăr
2 ouă
bicarbonat de sodiu pe vârf de cuțit
praf de vanilie
o priză de sare
ulei pentru prăjire
făină

Mod de preparare:
Spălați merele.
Curățați coaja (dacă nu este prea groasă o puteți lăsa) și dați-le prin răzătoare mare (sau mărunțiți cu ajutorul blenderului, după ce le-ați curățat de sâmburi).
10995925_624036557697066_5359675816875943013_n
Adăugați zahărul, ouăle și zahărul vanilat.
Amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu. Cantitatea de făină depinde de cât de mari și suculente sunt merele. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni mai grase.
Adăugați treptat făina în amestecul de mai sus.
Puneți tigaia la încins, la foc mic, cu puțin ulei sau unt (aveți grijă să nu o încingeți prea tare, ca să nu se ardă ulterior oladiile).
Puneți oladiile în tigaie cu o lingură și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.
10420766_624036567697065_6632238184439544345_n
Se servesc fierbinți cu miere! La dorință, le puteți presăra cu zahăr pudră.
14692_624036594363729_2475865653192919154_n

sursa: dulcinela.ro

Iată cum s-a filmat videoclipul Andrei & David Bisbal! Making of „Without You”
Articolul anterior
Pavel Volea s-a lăudat pe Instagram! Ce faptă demnă de admiraţie a făcut fiica sa de un an
Articolul următor