Paste cu urzici! Merită să le încercați

Astăzi vă invit într-un spațiu botanic, reflector, cugetător, cercetător, redescoperitor și valorificator al buruienilor comestibile dar neglijate.

separator

14494742_686120481544004_6626579753124344685_n

În fotografii vedeți rezultatul unei experiențe frumoase: Paste cu urzici din faină integrală spelta.

Apoi arunci într-un bol:
– două mâni bune de faină (integrală, spelta, alac, i se mai spunea pe vremuri)
– 2 gălbănușuri de ouă de casă,
– urzicile, în prealabil date în clocot și apoi tocate,
– sarea.

Frămânți aluatul și întinzi turtele. După care, ultimul retuș, tai pastele din ele, mărimea care-ți place.

14570343_686140064875379_8439259073851121705_n

Dar cea mai romantică ocupație în toată această rețetă este momentul cand culegi urzicile pe muchia unei stânci, departe de industrializarea civilizației contemporane.

14591804_686140734875312_876018643648808766_n

14542446_686140041542048_6823383572821333181_o

sursa: Natalia Matiescu

Boala care omoară anual 3 milioane de oameni ia amploare şi în Moldova
Articolul anterior
Mai mulți copii, la spital după ce au acceptat dulciuri de la un străin, pe stradă
Articolul următor