Pere în sos de vin!

Perele în sos de vin reprezintă un desert simplu, împrumutat din bucătăria internaţională, mai precis din bucătaria franceză. Este un desert uşor de făcut şi îţi răpeşte foarte puţin timp.

separator

Ingrediente:

  • 4 pere tari;
  • 2 pahare vin roşu (dulce);
  • 500 ml apă;
  • 150 g zahăr tos;
  • 2-3 fire mentă;
  • 1 baton de scorţişoară.

Mod de preparare:

1. Curăţă perele de coajă şi pune-le într-o cratiţă cu vinul roşu, zahărul ars, apă, câteva frunze de mentă şi un baton de scorţişoară.
2. Lasă perele la fiert 25-30 de minute, apoi scoate-le deoparte şi aşează-le pe un platou. Lasă sosul de vin să fiarbă până se îngroaşă şi capătă aspectul unui jeleu (adică este foarte închegat).
3. Toarnă sosul de vin peste pere şi ornează totul cu frunze de mentă.

Serveşte perele decorate cu mentă, frişcă, îngheţată de vanilie sau simple.

Sursa: http://retete.acasa.ro/

 

O şedinţă foto senzaţională! Uite cum arată Romaniţa Iovan la 47 de ani!
Articolul anterior
O zi de shopping cu „Lolita Lingerie” şi „ZIMALETTO”!
Articolul următor
Alte articole interesante