Pește la grătar

Peștele la grătar este nu doar delicios dar și foarte sănătos. Pentru a-l prepara vei avea nevoie de

separator
:

  • 750-800 gr- fileu de somon, păstrăv sau oricare alt fel de pește, de dorit să fie cu piele,
  • 100 gr-smântână
  • 3-4 linguri de condimente mărunțite (potrivite pt pește ar fi -usturoi, mărar, pătrunjel, cimbru, tarhon etc)
  • 30 ml- vin alb sec
  • 30 ml- ulei vegetal
  • Suc de la o jumatate de lămâie
  • O ceapă mică
  • 1-1,5 kg cartofi
  • Sare și zahăr după gust

Ceapa și ierburile tocate mărunt, uleiul, vinul și sucul de lămâie și zahărul se amestecă bine. Aceasta va fi marinada.

Peștele curățat și spălat se sărează după gust și se lasă la marinat pentru 1-2 ore.

Apoi, il coacem pe grătar timp de 15-20 minute, concomitent coace și cartofii.

După ce scoți peștele mai lasă cartofii pe grătar (ei se pregătesc aproximativ 30-40 min).

Servește peștele cu cartofi, smântână și ierburi.

 

Felete din SSS sunt de nerecunoscut deja
Articolul anterior
Fiica Corneliei Ștefăneț adoră supa cremă de legume
Articolul următor
Alte articole interesante