Pește la tigaie cu fasole verde

Delicios, simplu de preparat şi o combinaţie alimentară foarte potrivită pentru masa de seară. Ai nevoie de câteva ingrediente şi de maxim 20 de minute pentru a găti acest fel de mâncare.

separator

7755110-650-1458047271-111

Ingrediente
– 4 sau 5 peşti la alegere

Pentru sosul tzatziki
– 1 iaurt mic
– 2 castraveţi mici
– o jumătate de legătură de mărar
– 1 căţel de usturoi
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 ardei iute roşu
– zeama de la o jumătate de lămâie
– sare, piper

Pentru garnitură
– 1 lingură de unt
– 2 căni fasole verde congelată
– 2 căţei de usturoi pisaţi
– sare, piper
Mod de preparare
1.Pune bucăţile de peşte într-un grill din teflon.
2. Se taie mărunt castraveţii şi se amestecă cu iaurtul, usturoiul pisat, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper şi o parte din mărarul tocat mărunt.
3. Pentru garnitură încălzeşte o tigaie, pune untul la topit şi adaugă fasolea verde, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Lasă fasolea maxim 10 minute amestecând constant.
4. Aşază bucăţile de peşte în farfurie, toarnă peste ele sos tzatziki. Lângă peşte se pune fasolea verde şi se presară mărar proaspăt şi rondele de ardei iute roşu.
Poftă bună!

Papanașii Laurei Cosoi. Se prepară, rapid și simplu

Cea mai importantă masă a zilei este chiar desertul, după cum ar spune cei mici. Bine, asta nu înseamnă că adulții nu s-ar putea bucura și ei din când în când de o pauză dulce! Pentru a veni în ajutorul iubitorilor de preparate delicioase care vor să se răsfețe sau să le facă o surpriză gustoasă copiilor lor, minunata actriță Laura Cosoi (40 ani) a postat o nouă rețetă pe blog-ul ei: papanași cu kefir, pesmet și nucă.

Acum că așteaptă și cel de-al treilea copil, vedeta petrece tot mai mult timp în bucătărie, fiind o adevărată pasionată a gastronomiei. Mai mult, în anul 2015, aceasta a câștigat și premiul Best TV Chef Book-Europe, pentru volumul „Rămâi la masă?“, în cadrul concursului Gourmand World Cookbook Awards, din China.

Până la urmă, cine altcineva ar putea să ne destăinuie minunatele secrete ale unui preparat extraordinar, dacă nu o tânără mămică iubitoare de artă culinară? Haide să vedem cum se prepară papanașii cu kefir, pesmet și nucă!

Ingrediente pentru papanașii Laurei Cosoi

  • 150 g griș,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • o lingură de sana sau kefir,
  • 1/2 linguriță scorțișoară,
  • 1/2 linguriță cardamon,
  • 2 linguri esență vanilie,
  • 3-4 linguri de miere (sau zahăr),
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 cană pesmet,
  • 3 linguri nucă  măcinată,
  • un pliculeț zahăr vanilat (opțional).

Mod de preparare pentru papanașii Laurei Cosoi

  1. La foc mic, într-o oală se pune sana,
  2. Se amestecă constant și când începe să se separe se adaugă grișul treptat, în ploaie,
  3. Apoi se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea,
  4. Se amestecă la foc mic până când compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare,
  5. Apoi se ia de pe foc și, într-o altă tigaie, se pune untul, apoi pesmetul, nuca și zahărul vanilat.
  6. În continuare se amestecă continuu până compoziția capătă o culoare rumenie,
  7. Imediat după, cu o lingură se ia din oală compoziția și se fac niște bile pe care le tragi în pesmet.

Și asta e tot!

De asemenea, poți adaugă și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz va trebui să folosești mai mult griș. După preferință, papanașii Laurei Coșoi pot fi umpluți cu fructe sau magiun.

Acum că ai aflat și tu secretele unei rețete extraordinare de papanași, cu siguranță că vrei să prepari și tu o porție! Spor la treabă și poftă bună!

sursa: www.divahair.ro

Tartă cu dovleac: rețetă de familie a interpretei Aura

Rețeta de astăzi a interpretei Aura este una mai specială și deosebită, o tartă delicioasă cu dovleac. Este fină și foarte puhavă. Cu așa rețetă la sigur îi vei uimi pe oamenii tăi dragi. Te provocăm să o încerci și să ne spui și nouă cum ți s-a părut!

Dana Marchitan deja știe cum își va convinge feciorul să mănânce sănătos

Vedetele care au copii adolescenţi în casă ştiu cât e de complicat să-i momeşti cu mese atractive dar şi sănătoase. Este şi cazul Danei Marchitan, care, încearcă să-l dezveţe pe Denis, fiul său, să mănânce produse de tip junk food, preparate în localurile din oraş.
De astă dată, Dana îi va prepara mici asortați cu legume, cu ajutorul friteuzei cu aer cald Air Fryer Star. Această noutate a companiei Delimano, are un design minimalist, stilat și este de mare ajutor femeilor care petrec timp limitat în bucătărie.

Așa va arăta rochia de mireasă a Anișoarei Login!
Articolul anterior
Imagini video şocante! O mamă filmată în timp ce îşi bate cu bestialitate fiul, iar copilul strigă de durere
Articolul următor