Pizza cu cartofi şi bacon

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru aluat:

  • 400 g făină albă „000“
  • 200 ml apă
  • ½ cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline
  • extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

Pentru topping:

  • 500 g cartofi
  • 300 g bacon
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • frunze de salvie
  • sare şi piper

Prepară aluatul pentru pizza conform reţetei de la pagina 10; întinde din aluat 4 discuri subţiri, stropeşte-le cu ulei, sărează-le uşor şi coace-le 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200º C.

1. Pune cartofii întregi într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i. Scurge-i şi lasă-i să se răcorească.

2. Curăţă cartofii, sfărâmă-i şi întinde-i peste aluatul copt de pizza.

3. Pune sare şi piper după gust, stropeşte cu puţin ulei de măsline, aranjează feliile de bacon peste pizze şi decorează cu frunze de salvie. Serveşte-le imediat.

Ştiai că…
Adăugarea ingredientelor toppingului după coacerea aluatului permite obţinerea unei baze crocante şi uscate şi o umplutură foarte moale şi „proaspătă“, în felul acesta preparatul devenind mai uşor de digerat?

Reţetă preluată din „Pizza”

Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.

Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md

Cristina Cebotaru : am slăbit 12 kg în doar 2 luni!
Articolul anterior
5 lucrurie pe care le spun bărbaţii, dar pe care nici ei nu le cred!
Articolul următor