Placintă crudă de gutui

Gutuile, fructele parfumate şi aurii ale toamnei, pot fi valorificate sub diferite forme: proaspete, coapte, fierte sau uscate prin deshidratare. Oricum îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului. În primul rând, ele pot duce în spate un întreg sistem imunitar, mai ales în sezonul rece! Vezi mai jos o reţetă delicioasă din galbenele gutui:

separator
dsc04415-1kopie

Crusta :
100 gr nuci + migdale deshidratate
100 gr prune uscate
Puţină scorţişoară

Cremă de gutuie :
300 gr gutuie tăiată felii
40 gr stafide
2 linguri psyllium

Crema de cocos :
2 linguri miere
50 gr caju deshidratat
1 cutie de 400 ml de lapte de cocos bio pe care îl punem câteva ore la congelator şi din care vom folosi , fără a agita cutia:
1/3 lapte de cocos
Grăsimea de la lapte care se separădsc04411-1kopie

Instrucţiuni:

Pentru crustă :
1. Într-un blender, mixăm toate ingredientele până când obţinem o pastă lipicioasă şi uniformă pe care o vom întinde pe o formă tapetată cu hârtie de copt ( diametrul de 22 cm).

Pentru crema de gutui:
1 Gutuile tăiate felii şi stafidele se mixează cu ajutorul mixerului şi se adaugă şi psyllium la urmă. Se acoperă blatul cu această compoziţie.

Pentru crema de cocos:
1. Se deschide atent cutia cu lapte de cocos, fără a o agita. Vom folosi doar 1/3 din partea lichida (laptele) şi toată grăsimea de la suprafaţa cutiei.
2. Cu ajutorul unui robot culinar, mixăm toate ingredientele până când obţinem o cremă uniformă. Turnăm această pastă peste crema de gutui şi dăm la congelator pentru 3 ore.
Rezultatul- o tartă dulce-acrişoară, foarte suculentă şi parfumată !

Poftă bună! Vezi mai multe reţete AICI.

Mai mulți moldoveni au căzut victimele unei grupări criminale care promitea angajare la muncă în Cehia
Articolul anterior
Premieră emoționantă! Nadia Moșneagu a lansat piesa ,,Pe prispa casei la Furceni” – o dedicație pentru toate bunicuțele din lume!
Articolul următor
Alte articole interesante