Plăcinte rufoase cu brânză şi mărar

Încearcă să faci aceste plăcinte din clătite cu brânză de vaci şi mărar.Îţi va lua doar 30 de minute să le prepari. Pentru o masă de duminică, servite cu o salată din legume proaspete, vor fi nemaipomenite.

separator

Umplutura pentru 4 plăcinte:

  • 400 gr. brânză de vaci sau
  • 200 gr . brânză de oaie şi 200gr. brânză de vaci
  • 50 gr. de caşcaval pentru umplutură
  • 2 ouă pentru umplutură
  • 2 ouă petru uns
  • 6 linguri de lapte
  • 100 gr de caşcaval
  • Sare
  • Mărar
  • Ulei pentru uns

Mod de preparare:

După ce ai preparat clătitele, faci umplutura. Într-un vas adânc se amestecă brânza, ouăle, puţin caşcaval, mărarul spălat şi tăiat mărunt, sare după gust.

Se încălzeşte cuptorul până la temperatura de 220 C.

La fundul oalelelor mici de lut se pune hârtie de copt, unsă pe ambele părţi cu ulei. Marginile vaselor se ung şi ele cu ulei.

Se aranjează o clătită, astfel ca marginile ei să iasă deasupra vasului de lut. Apoi se toarnă umplutura din brânză, aproximativ 100 gr. Se pune doar o jumătate din cantitatea dată şi se repartizează uniform pe diametrul vasului. Se rupe în bucăţi o jumătate de clătită şi se aruncă peste umplutură, după care se toarnă şi cealaltă jumătate.

Cu marginile clătitei acoperim umplutura. Centrul ei va rămâne gol. Se acoperă cu o altă clătită aranjată în valuri (după cum este arătat în imagine).

Se bat 2 ouă cu lapte şi puţină sare sau zahăr (după gust). Se toarnă peste toate plăcintele. Deasupra se presară caşcaval ras.

Se coc la cuptor timp de 20 de minute. Pentru început (5 min) la temperatura de 220 C, după care la temperatura de 170 C.


Se servesc atât calde, cât şi reci.

Sursa

Plăcinte rufoase cu brânză şi mărar
Articolul anterior
Află dacă bebeluşul tău se dezvoltă normal
Articolul următor
Alte articole interesante