Pui cu usturoi şi busuioc în sos de unt și roşii

Rețeta perfectă pentru o masă în familie, ideală pentru zilele calde de primăvară-vară, când piețele sunt pline de legume proaspete. Se face rapid, e gustos tare șo nu te pune să scoți prea mulți bani din portofel, comparativ cu alte rețete.

separator

shutterstock_340505426-e1459873872778

Ingrediente:
450 g piept de pui dezosat
80-100 g unt sărat
5-6 roșii
3 căței de usturoi pisați
o mână de frunze proaspete de busuioc
sare și piper după gust
ulei de măsline
230 g paste (de preferat spaghete)

Preparare:

Bate ușor cu un ciocan de șnițele, pieptul de pui (așa se va găti). Asezonează cu sare și piper.
Prăjește 2-3 minute pe ambele părți, în ulei de măsline, puiul. Scoate-l, lasă uleiul să se răcească un pic și pune la călit roșiile (le tai cum vrei tu; dacă folosești roșii cherry, pune-le tăiate pe jumătate).
Când începe să se formeze sosul, adaugă și untul și usturoiul. Amestecă încontinuu până se topește untul de tot.
Pune la loc puiul în tigaie, acoperă un minut tigaia, apoi descoperă și lasă încă 5 minute să se pătrundă de arome.
Exact înainte de a servi, adaugă busuiocul. Se servesc cu paste fierte conform instrucțiunilor de pe pachet sau cu orez.

sursa: retete.unica.ro

Iată cum vor sărbători orheienii Ziua Independenței!
Articolul anterior
Poartă aceste modele de rucsacuri și vei arăta de milioane
Articolul următor