Pui în sos de muștar și tarhon

Azi vă propun această rețetă irezistibilă din Franța.

pui-in-sos-de-mustar-si-tarhon

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 linguri oțet de vin roșu
  • 2 căni supă de pui
  • 50 gr pastă de roșii (1 lingură cu varf)
  • 2 fire tarhon
  • 1/3 legătura pătrunjel
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură unt
  • sare

Porții: 4-5

Preparare:

  1. Se încing untul într-o tigaie suficient de largă ca să cuprindă bucățile de pui. Se așează bucățile de pui în tigaie și srumenesc pe ambele părți. Se scot din tigaie.

1
2. Se adaugă ceapa tocată foarte mărunt și se călește până se înmoaie bine de tot. Se adaugă usturoiul curățat și tăiat în două și se mai călește 2 minute.
2
3. Se stinge ceapa cu vin și se fierbe la foc mai mare până se evaporă. Se adaugă oțetul și se fierbe până se evaporă și el.
3
4. Mutăm carnea prăjită într-o oală și se toarnă tot conținutul tigăii peste ea.
4
5. Se adaugă supa, pasta de roșii, tarhonul și pătrunjelul și se aduce la fierbere.
5
6. Din acel moment se fierbe 30 minute dacă ai folosit aripi de pui sau 45 minute dacă ai folosit pulpe.
6
7. Când carnea e fiartă, se scoate verdeața din oală și se aruncă. Se scoate carnea pe o farfurie și se acoperă cu folie să stea caldă. Sosul rămas în oală ar trebui să fie destul de gros. Dacă nu e, mai fierbeți-l un pic la foc mare până se reduce și se îngroașă.
7
8. În sosul din oală se adaugă muștarul și se amestecă bine. Se dă doar un clocot. Se trage oala de pe foc.
8

Cel mai simplu test care descoperă afecțiunile glandei tiroide. Poți să-l faci acasă
Articolul anterior
Descoperă o metodă eficientă pentru întinerirea tenului
Articolul următor