Pulpă de miel cu mentă şi sparanghel. Reţetă delicioasă de Paşte

Dacă îţi place carnea de miel şi dacă ai musafiri de Paşte pe care vrei să-i impresionezi, poţi pregăti o friptură de miel cu sos de mentă şi sparanghel. Este o reţetă mai deosebită şi care arată şi foarte bine, deci cu siguranţă îţi vei impresiona invitaţii.

separator

"Seasons" by Donna Hay

Ingrediente:

1⁄4 ceaşcă ulei de măsline
1/3 cană de oţet de malţ (sau oţet de mere)
2 linguri de zahăr brun
1 pumn de mentă, frunze alese şi tocate
1 picior de miel
sare şi piper negru
2 legături sparanghel verde
2 legături sparanghel alb

Pentru sosul de mentă:
1/3 cană de oţet de malţ
2 linguri de zahăr brun
1 pumn de frunze de mentă tocate

Mod de preparare:

Pentru a face sosul de mentă, pune într-un castron oţetul, zahărul şi menta şi amestecă-le bine.

Pune carnea de miel într-un vas termoizolant de dimensiuni mari, înţeap-o cu un cuţit ascuţit şi adaugă sarea şi piperul peste.

Pregăteşte într-un alt vas amestecul de ulei, cu zahărul, oţetul şi menta şi apoi toarnă-l peste carnea de miel. Acoperă vasul şi pune-l la frigider timp de 1 oră pentru marinare.

Încălzeşte cuptorul la 200 de grade şi pune friptura la cuptor.

Friptura de miel are nevoie cam de 45 de minute pentru a se coace mediu. Serviţi-l apoi cu sparanghelul fiert (se fierbe în apa clocotită cu sare 2-3 minute, trebuie să rămână verde şi crocant) şi sosul de mentă.

Dacă nu aveţi pulpă, puteţi opta şi pentru coaste de miel, iar în loc de sparanghel proaspăt şi fiert puteţi folosi sparanghel din conservă. Oţelul de malţ este un oţet mai uşor din orz şi malţ, dar pentru cine nu are la îndemână poate folosi şi altfel de oţet, dar să aibă grijă să-l dilueze dacă este prea puternic.

Să aveţi un Paste Fericit şi sper cât mai călduros ca să vă răcoriţi cu reţeta de miel cu mentă!

Sursa: www.codrosu.ro

10 aforisme despre bărbați de la Daniela Burlac
Articolul anterior
Un moldovean este autorul și producătorul desenului animat Masha si Ursul!
Articolul următor
Alte articole interesante